Easee ladeboks vs. Zaptec Go – Forstå hvorfor vi har valgt Zaptec

1 juli, 2023

Hvis du har kigget lidt på det med ladestandere til elbiler, har du sikkert opdaget, at der findes flere forskellige mærker. Når du skal vælge en udbyder, skal du derfor også tage højde for, hvilket mærke du gerne vil have.

Hos Greenbow har vi valgt udelukkende at bruge ladestanderen fra Zaptec Go. Det skyldes naturligvis, at vi mener, at det er den bedste på markedet. Udover Zaptec Go, er et af de største brands af ladestandere på markedet Easee. Herunder kan du læse om, hvorfor vi har valgt Zaptec Go frem for deres konkurrenter.

Fordele ved Zaptec Go

Zaptec Go bliver produceret af et norsk firma, og i Norge er den en af de mest brugte landestandere. Cirka halvdelen af alle ladestandere i Norge er af det mærke, hvilket gør det til et meget velafprøvet produkt.

Selve boksen er lille og smart, og har endda vundet en designpris. Det er jo altid rart, når du skal have den siddende synligt på husmuren eller i garagen. Boksen er derudover også nem at bruge: når du skal oplade din elbil, sætter du kablet i ladeboksen og bilen, herefter sætter du din ladebrik hen til ladeboksen og så går opladningen i gang.

Derudover er ladestanderen fremtidssikret ved, at den kan klare 22 kW. På nuværende tidspunkt kan de fleste elbiler ikke klare så mange kilowatt, men det er helt sikkert noget, der kommer med tiden. Når du køber en ny elbil senere, er det derfor smart, at du ikke behøver at skifte ladeboks.

Udover din egen ladestander derhjemme får du adgang til over 300.000 ladestandere i Europa gennem din Greenbow app. Du bruger også appen til at betale med, lige meget hvor du lader op henne, hvilket giver dig én samlet regning og et langt bedre overblik.

image

Forskel på Zaptec Go og Easee

På mange måder minder Easee og Zaptec Go om hinanden. Easee producerer også små bokse, der er lavet i et stilrent design og kan trække 22 kW. Den store forskel for os har været, at Easee’s bokse ikke er lige så sikre. Boksene er for nylig (marts 2023) blevet forbudt at bruge i Sverige af den svenske myndighed Elsäkerhetsverket, der svarer til Sikkerhedsstyrelsen i Danmark.

I følge Elsäkerhetsverket mangler der både en jordfejlsafbryder og en overspændingsbeskyttelse på trods af, at det skulle være tilstede i produktet. I Danmark er boksene dog stadig til salg, og de danske sikkerhedsmyndigheder er ikke kommet med kritik af dem.

Har du en Easee boks, behøver du derfor ikke nødvendigvis at være bekymret, men hvis du er interesseret i at skifte til en Zaptec Go boks, kan du nemt og billigt skifte, når du har haft en anden boks i forvejen. Se prisen på at skifte her.

Da vi sætter vores kunders sikkerhed højt, bruger vi kun de mest sikre ladestandere på markedet. Vi sørger altid for at holde os opdateret i forhold til, hvad der rører sig på markedet, hvilket betyder, at du som kunde ikke behøver at bruge lige så meget tid og energi på det.

FAQ

Er Zaptec Go bedre en Easee ladeboks?

Her hos Greenbow mener vi, at Zaptec Go er bedre end Easee. På mange måder minder de to bokse om hinanden ved at være små, have et flot design og kunne klare op til 22 kW. I forhold til sikkerheden adskiller de to bokse sig dog fra hinanden, og i marts 2023 forbød de svenske sikkerhedsmyndigheder brugen af Easee på grund af flere mangler.

Hvordan kan jeg skifte til en Zaptec Go ladeboks?

Som kunde hos Greenbow kan du nemt skifte til en Zaptec Go ladeboks. Du starter med at tage et møde med os, derefter kommer vores installatør ud til dig. Vær opmærksom på, at installationen af en ny ladeboks bliver billigere, når du har en i forvejen. Det gælder både, hvis du vil købe en og ved leje.

Hvilke andre muligheder har jeg for at lade min elbil op?

Udover at du kan lade din elbil op med din ladeboks derhjemme, giver vi dig som kunde hos Greenbow også mulighed for at lade op over 300.000 forskellige steder i Europa. Du kan finde sstanderne gennem vores app, som du også bruger til at betale. Du får derfor kun én samlet regning.