Opladning af elbil hjemme – hvad skal du overveje?

1 juli, 2023

En stor fordel ved at have en elbil er, at du kan oplade den derhjemme. Hvis du har været vant til en benzin- eller dieselbil, vil det være en helt ny verden, der åbner sig for dig, hvor du ikke er nødt til at køre på tanken, når bilen er ved at være tom. Du kan bare parkere den i indkørslen, koble kablet til, og så lader den op mens du sidder indenfor.

Der er dog flere overvejelser, som du bør gøre, inden du vælger en oplader at sætte op derhjemme. Her kommer vi ind på de vigtigste.

Køb eller leje af ladeboks?

Først og fremmest er det en god ide at du overvejer, om du vil købe eller leje din oplader til elbilen. Mange vælger at leje til at starte med, da det er billigere at komme i gang med, og hvis det er første gang du har en elbil, er det rart for dig at du kan prøve det af, inden du køber en ladeboks. Hvis du lejer en ladeboks her hos Greenbow, har du mulighed for at frikøbe den senere.

Fordelen ved at købe ladeboksen fra start af er, at du ikke skal betale lige så meget i abonnement, hvis du køber den gennem Greenbow, og slet ikke noget, hvis du køber den og selv sørger for at få den sat op.

Se priserne for køb og leje af ladestander her.

image

Abonnement eller ej

I forlængelse af overvejelsen om køb eller leje af opladeren ligger overvejelsen om, hvorvidt du skal tegne et abonnement eller ej. For de fleste kan det bedst betale sig at tegne et abonnement, lige meget om du lejer eller køber ladestanderen. Med abonnementet bliver du kunde hos et selskab som for eksempel Greenbow, og det har en række gode fordele for dig:

– Vi kan hjælpe dig med at få refusion for elafgiften for den strøm, du bruger på at køre. Det er en ordning, der skal opfordre flere til at vælge en elbil og betyder altså, at du sparer nogle penge.

– Du får installation, service og opdatering med i prisen, lige meget om du køber eller lejer en ladeboks hos os. Du vil derfor ikke opleve at have ekstra udgifter, hvis din ladeboks for eksempel har brug for service.

– Du får adgang til vores app, der gør det nemt at holde styr på alle dine data. Dette indeholder blandt andet, at du kan starte opladningen på det tidspunkt der passer dig bedst, eller hvor strømmen er billigst, og som noget ekstra giver vi også adgang til over 300.000 ladestandere i hele Europa.

– Hvis du bliver elkunde hos os, får du strøm til indkøbspris. Det kan derfor blive til mange penge, du kan spare i sidste ende.

Placering

Inden du får sat en oplader til elbil op, skal du selvfølgelig også overveje, hvor den skal sidde henne på din bolig. Den kan enten blive sat op på en husmur eller i din garage. Boksene er generelt små og i et stilrent design, så de ikke skæmmer din bolig, men derfor kan du selvfølgelig godt have lyst til at gemme den lidt væk.

For at der kan komme strøm til boksen, skal der trækkes et kabel. Overvej, om du for et ekstra beløb, vil have et skjult kabel.

Særligt til dig i lejlighed

Bor du i lejlighed, vil det være sværere for dig at få sat en ladeboks op til din elbil. Der er dog situationer, hvor det er muligt. Det er for eksempel, hvis du har egen parkeringsplads op ad en husmur, så der kan trækkes kabler til opladeren. Sørg altid for at tale med din udlejer inden du får sat en oplader op.

FAQ

Hvad skal jeg overveje i forhold til oplader til elbil?

Der er en række overvejelser, som du bør gøre dig, inden du får en oplader til elbil. Det er først og fremmest, om du skal leje eller købe den, om du skal tegne abonnement på den, og hvor du skal placere den.

Hvad skal jeg tænke over i forhold til placering af oplader til elbil?

Inden din oplader bliver sat op, bør du gøre dig nogle overvejelser over, hvor den skal sidde. Skal det være på en husmur eller i garagen, hvor du nemt kan sætte kablet til. Hvis du vil have skjult kablet, eller der er behov for at grave kablet ned, vil det medføre ekstra omkostninger.

Kan det bedst betale sig for mig at købe eller leje opladeren?

Hvad der bedst kan betale sig, kommer an på dit temperament og økonomiske situation. Mange starter med at leje boksen, da de gerne vil prøve den af først, og det er en mulighed for at komme hurtigt i gang for få penge. Senere har du mulighed for at frikøbe boksen, hvis du ønsker det.