Find ladestander med Greenbow: Vi har mappet dem alle for dig!

18 juli, 2023

Når din elbil er tæt på at være afladt, har du brug for at kunne finde frem til den nærmeste ladestander hurtigt. Heldigvis kan du nemt gøre det via Greenbows app, som du får adgang til, når du er kunde hos os.

Hos Greenbow bruger vi ikke energi på at sætte offentlige ladestandere op. I stedet arbejder vi for at give dig adgang til så mange som muligt offentlige ladestandere og kortlægge dem via vores app. På den måde ser vi os selv som en IT-virksomhed, der kan hjælpe dig med at få den bedste brugeroplevelse.

Det er ikke kun i Danmark, du kan få et overblik over ladestandere. Vi har samlet overblikket over 300.000 ladestandere i hele Europa i vores app. Skal du have elbilen med på ferie, vil det derfor være nemt for dig at finde frem til den nærmeste ladestander.

Tre typer af offentlige ladestandere

Der findes tre forskellige typer af offentlige ladestandere. Det er byladere, hurtigladere og lynladere. Byladerne er de mest udbredte. De lader med samme hastighed som en hjemmelader, altså vil det typisk tage mellem fem og ti timer, før din elbil er ladt helt op. De fleste er på 11 kW, men du kan også finde nogle på 22 kW.

Hurtigladerne er de næstmest udbredte og dem, som du både kan finde på offentlige parkeringspladser, ved indkøbscentre, tankstationer og rastepladser. Du kan typisk lade din bil op til 80% på mellem 30 og 45 minutter på sådan en. Hurtigladerne kan bruges af alle elbiler.

Lynladerne står ved trafikknudepunkter og langs med motorvejene. De er endnu hurtigere at lade op ved end hurtigladerne. Der kan det tage ned til 10 minutter at lade elbilen op til 80%. Lynladerne kan bruges af mange elbiler, men ikke dem alle. Det er forskelligt hvilke stik, de understøtter.

Grunden til, at du kan nøjes med at lade din bil op til 80%, når du lader ved en offentlig ladestander, er, at det tager næsten lige så lang tid at lade de sidste 20%, som det gør at lade de første 80%.

Læs mere: Må man lade en elbil helt op?

image

Har jeg brug for privat ladeboks med så mange offentlige ladestandere?

Der kommer hele tiden flere og flere offentlige ladestandere med. Derfor kan det virke overflødigt, at du selv investerer i en privat ladeboks. Selv hvis du nøjes med at leje en, koster det jo en del penge.

Det er selvfølgelig op til dig selv at vurdere, om du vil have en privat ladeboks eller ej. En vigtig fordel er dog, at det giver en kæmpe fleksibilitet, at du har din egen ladeboks. Dermed kan du sætte bilen til at lade op, når du kommer hjem og komme ud til en fuldt opladt bil næste morgen. Mange elbilejere joker med, at det kun tager ti sekunder at lade bilen op: fem sekunder til at sætte kablet i om aftenen og fem til at tage det ud igen næste morgen.

Vil du spare penge på strøm, kan du i vores app bestemme, hvornår opladningen går i gang. Ved at tjekke elpriserne inden kan du dermed spare nogle penge.

Derudover har du med egen ladeboks mulighed for at få refusion af elafgiften på den el, du bruger til at lade op med. Det har du kun mulighed for med en privat ladeboks og kun, hvis du er kunde hos et firma som Greenbow. Vi fjernaflæser din ladeboks månedligt og sender derefter oplysningerne til Skat, der refunderer beløbet i løbet af en til to måneder.

Læs mere: Refusion af elafgiften

FAQ

Hvordan kan jeg finde den nærmeste ladestander?

Der findes flere oversigter over offentlige ladestandere. Som kunde hos Greenbow får du en af de bedste, hvor du får overblik over mere end 300.000 ladestandere.

Hvilke typer af offentlige ladestandere findes der?

Der findes hurtigladere og lynladere. Hurtigladere er de mest udbredte, og du kan typisk oplade din elbil op til 80 % på 30-45 minutter. Lynladere står ved trafikale knudepunkter og motorveje. De er meget hurtige. Du kan oplade din elbil til 80 % på ned til 10 minutter. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er alle elbiler, der kan bruge lynladere.

Hvorfor have en privat ladestander, når der findes så mange mange offentlige?

Du får en høj grad af fleksibilitet ved at have din egen ladestander, fordi du kan lade bilen op, mens du ikke bruger den. For eksempel om natten, når du sover. Derudover har du mulighed for at udnytte de tidspunkter, hvor strømmen er billig, hvilket den ofte er om natten. Endelig har du med en privat ladestander og en aftale med et firma som Greenbow mulighed for at få refusion for elafgiften.