Installation af ladeboks: Forstå processen fra A-Z

13 april, 2023

Skal du have installeret en ladeboks til en elbil for første gang, er det naturligt, at du har mange spørgsmål til, hvordan det foregår. Herunder guider vi dig igennem processen fra A til Z, så du får et godt overblik over, hvad du kan forvente.

Når du bestiller en ladeboks hos Greenbow, booker du også et onlinemøde med vores samarbejdspartner, der står for monteringen. På mødet aftaler I, hvor boksen skal monteres, og om der skal laves yderligere arbejde end det, der er inkluderet i standardinstallationen. Det kan for eksempel være, hvis der skal udføres gravearbejde, hvis du har brug for mere end 15 meter kabel, eller hvis du ønsker skjult kabelføring.

Er der behov for ekstra ydelser, får du allerede på mødet et svar på, hvor meget det kommer til at koste. Der er nemlig ingen skjulte omkostninger eller ekstra regninger, når du får installeret din ladeboks gennem os.

Skal du have dit kabel gravet ned, kan du på onlinemødet høre mere om, hvilke krav du skal leve op til, hvis du selv vil stå for gravearbejdet.

 

Installation af ladeboks i din bolig

Når ladeboksen skal installeres, bestemmer du selv, hvilken dag montøren skal komme. Det skal være en dag, hvor du kan sætte fire timer af til at være hjemme, da en installation typisk tager mellem to og fire timer.

Når montøren kommer, starter du med at vise vedkommende den præcise placering af ladeboksen, som I blev enige om på mødet, samt hvor din eltavle er. Det er vigtigt, at du på forhånd har ryddet området, så montøren nemt kan komme til. Vedkommende sætter derefter kablet op mellem din eltavle og ladeboksen, og hvis din eltavle er fyldt, udvider montøren den med en lille boks ved siden af.

Du skal være opmærksom på, at der er slukket for strømmen, mens montøren arbejder. Du kan derfor ikke regne med at kunne arbejde på en computer, der kræver strøm, eller at udføre huslige pligter med elektriske apparater.

Fordi der har været slukket for strømmen, er det en god ide, at du tjekker, at fryser, komfur, køleskab og lignende hvidevarer er tændt igen efter strømafbrydelsen. Gør det gerne, inden montøren kører, så I begge er sikre på, at der ikke er nogen fejl.

 

image

 

Hvad hvis jeg allerede har en ladeboks fra et andet firma?

Hvis du allerede har en ladeboks, kan du få foretaget et boksskifte. I det tilfælde er det kun selve boksen, der skal skiftes ud, da der ikke skal trækkes nye kabler. Det gør installationen betydeligt nemmere, hurtigere og billigere. Se vores priser for boksskifte her.

Hos Greenbow bruger vi ladeboksen Zaptec Go fra den norske producent Zaptec. Det er en flot og enkel boks, der er mindre end en del andre ladebokse på markedet. Hvis du på nuværende tidspunkt har en større boks, kan du derfor overveje, om området, hvor boksen skal sidde, trænger til en opfriskning. På den måde bliver overfladen pæn og ensartet, efter ladeboksen er sat op.

 

Hvornår kan jeg bruge ladeboksen?

Dit abonnement på ladeboksen starter, når installationen er færdig. Du vil derfor umiddelbart efter installation kunne tage din nye ladeboks i brug.

Har du ikke modtaget din elbil den dag, installationen af din ladeboks finder sted, venter vi naturligvis med at sætte abonnementet i gang – det styrer du helt og holdent.

FAQ

Hvor lang tid tager installation af ladeboks?

Selve installationen af ladeboksen tager mellem to og fire timer. Du skal derfor være hjemme i det tidsrum, hvor montøren arbejder. Inden installationen har du et onlinemøde med montøren, som du også skal sætte tid af til.

Kender jeg på forhånd prisen på installation af ladeboks?

Ja, du kender i forvejen prisen. Vi går meget op i at være transparente omkring prisen, så du ikke pludselig får dig en overraskelse. Hvis du sammen med montøren på onlinemødet finder ud af, at du har brug for noget, der ligger udover vores standardpris, vil du altid modtage et tilbud på det på forhånd.

Hvad gør jeg, hvis jeg allerede har en ladeboks fra et andet firma?

Hvis du har en ladeboks fra et andet firma, bliver installationen betydeligt nemmere, da der allerede er trukket kabler. I det tilfælde skifter vi derfor kun boksen ud.