Ladeboks

3 maj, 2023

Elbiler bliver mere og mere populære, og derfor står flere og flere bilister over for spørgsmålet om, hvordan de bedst oplader deres nye elbil. En af de mest praktiske og økonomiske løsninger er at investere i en ladeboks, som gør det muligt at oplade elbilen derhjemme. Men hvad er en ladeboks egentlig, og hvordan fungerer den?

En ladeboks er en elektrisk enhed, som er designet til at oplade elbiler hurtigere og mere effektivt end ved at bruge en almindelig stikkontakt. Den fungerer som et strømstik mellem elnettet og elbilen og sørger for, at elbilen får den korrekte mængde strøm under opladningen uden at sætte sikkerheden over styr, som du risikerer at gøre, hvis du lader ved hjælpe af stikkontakten.

Hjemmeladning er en praktisk og tidsbesparende løsning, der gør det muligt at oplade din elbil, mens du sover eller arbejder. Som regel er det også en økonomisk attraktiv løsning sammenlignet med at bruge offentlige ladestandere, da du kan drage fordel af lavere elpriser i løbet af natten og eventuelt få refusion af din elafgift.

Herunder finder du alt, hvad der er værd at vide om opladning af elbil derhjemme, ladebokse generelt – og Zaptec Go ladeboksen i særdeleshed – ligesom vi tager et kig på, hvorfor det for de fleste elbilejere er en god idé at investere i en ladeboks.

 

Opladningsmuligheder: Hjemmeladning, offentlige ladestandere og lynladning

Når det kommer til opladning af elbiler, er der flere muligheder at vælge imellem. Hver metode har sine fordele og ulemper, og det er vigtigt at være bekendt med dem for at træffe den bedste beslutning for din opladning.

Mulighederne kan overordnet inddeles i tre – nemlig hjemmeladning, opladning ved offentlige ladestandere og lynladning.

 

Hjemmeladning

Hjemmeladning er den mest populære og bekvemme måde at oplade en elbil på. Ved at installere en ladeboks derhjemme kan du nemt og sikkert oplade din bil, og med den rette løsning kan du planlægge og monitorere din opladning, så du eksempelvis udnytter strømmen, når den er billigst. Fordelen er ikke bare, at du kan lade til lavest mulig pris – du sikrer dig også, at din elbil altid har strøm og er klar til at køre, når du har brug for det.

Derudover har regeringen indført en refusionsordning til elbilejere for at fremme den grønne omstilling. Hvis du lever op til kravene, kan du få refusion af din elafgift for al den strøm, du bruger til opladning af din elbil – og kører du meget, løber det hurtigt op.

Hos Greenbow anvender vi ladeboksen Zaptec Go fra norske Zaptec, der er førende inden for udvikling af ladeteknologi og produktion af ladebokse. Som udgangspunkt installeres ladeboksen med en effekt på 11 kW, men hvis din elbil kan klare det – og du ønsker det, naturligvis – kan vi for et mindre tillæg lave installationen, så ladeboksen kan lade op til 22 kW.

 

Offentlige ladestandere

Offentlige ladestandere er en anden mulighed for opladning af elbiler. De kan findes på offentlige parkeringspladser, ved indkøbscentre og andre steder, hvor folk parkerer deres biler, og det kan være en praktisk løsning, når du er på farten eller ikke har adgang til hjemmeladning.

Ladehastigheden på offentlige ladestandere varierer alt efter udbyder, men ofte vil du kunne lade med samme hastighed som derhjemme – altså 11 kW. Ulempen er, at priserne for opladning ved offentlige ladestandere som regel er højere end hjemmeladning, afhængigt af udbyder og lokation.

I nogle ladeabonnementer får du adgang til at lade på specifikke offentlige ladestandere som en del af dit abonnement. Hos Greenbow har vi valgt en anden tilgang, da vi ved, hvor svært det kan være at finde lige præcis dén ladestander, der er en del af pakken; hos os får du derfor adgang til mere end 300.000 ladestandere på tværs af hele Europa. Du betaler separat for opladningen, men det foregår enkelt og let gennem vores app, så du ikke skal oprette dig som bruger og registrere dine betalingsoplysninger hos alle udbydere. Samtidig gør app’en det muligt at se alle ladestandere i realtid, så du kan se, om der er ledigt – og yderligere kan du se prisen per kWh.

 

Lynladning

Lynladning er den hurtigste opladningsmetode. Lynladestandere, også kendt som hurtigladere eller superchargers, er i stand til at levere en meget høj effekt og dermed oplade en elbil betydeligt hurtigere end både hjemmeladning og almindelige offentlige ladestandere. De hurtigste lynladere på markedet er i stand til at levere en effekt på 350 kW, hvilket reducerer opladningstiden væsentligt. Det er dog værd at bemærke, at ikke alle elbiler er i stand til at modtage opladning med denne hastighed, og den faktiske opladningstid kan derfor variere afhængigt af bilens batterikapacitet og nuværende ladetilstand.

Lynladning er særligt nyttigt på lange ture, hvor det er nødvendigt at oplade bilen hurtigt for at komme videre. Ulempen ved denne opladningsmetode er dog, at det er væsentligt dyrere end både hjemmeladning og opladning på offentlige ladestandere.

 

Ladeboks – elbil eller hybrid: Er der forskel på ladeløsninger?

Som udgangspunkt kan du anvende den samme ladeboks til både elbil og hybridbil. Typisk kræver en elbil dog mere strøm end en hybridbil, og derfor skal du være mere opmærksom på at vælge en ladeboks med en høj ydeevne, hvis det er en elbil, du har.

Har du en hybridbil, bør du også kigge dit kørselsmønster godt efter i sømmene, så du får overblik over, hvor meget du bruger din eldrevne motor. Hvis du kører meget på el, kan det stadig være en fordel at have en ladeboks med abonnement til opladning af din hybridbil derhjemme. Bruger du derimod primært din benzin- eller dieselmotor, kan et ladeabonnement måske ikke betale sig.

Uanset hvad kan du med fordel investere i en ladeboks, hvis du har en hybridbil, da det alt andet lige er den eneste sikre løsning til hjemmeladning.

 

Ladeinfrastruktur i Danmark

I Danmark har vi været hurtige til at tage den grønne omstilling til os, og der er derfor investeret i udbygningen af ladeinfrastrukturen i hele landet. Det har ført til et stadigt voksende netværk af offentlige ladestandere, som gør det nemmere for elbilejere at finde opladningsmuligheder, når de er på farten. På trods af det er der stadig plads til forbedringer og en udvidelse af infrastrukturen, som kan imødekomme det stigende antal elbiler på de danske veje.

Fordelingen af ladestandere varierer mellem regioner og byer med højere koncentrationer i større byer og tættere befolkede områder. Det betyder, at elbilejere i større byer som København, Aarhus og Odense generelt har lettere adgang til offentlige ladestandere end dem, der bor i mere landlige områder. Udover ladestandere i byerne er der også en stigende mængde lynladestandere placeret langs hovedfærdselsårer og motorveje, som gør det lettere for elbilejere at tage på længere ture uden at skulle bekymre sig om rækkeviddeangst.

For at imødekomme behovet for yderligere ladeinfrastruktur er der igangsat flere initiativer og partnerskaber mellem både offentlige og private aktører, der arbejder sammen om at udvide og forbedre ladeinfrastrukturen i Danmark. Men… når alt kommer til alt, er det stadig svært at få det optimale udbytte af din elbil, hvis ikke du har en ladeboks derhjemme. Der er nemlig flere udfordringer forbundet med den danske ladeinfrastruktur – blandt andet:

  • Tilgængelighed: Det kan være svært at finde en ledig ladestander, og det kan føre til ventetid og potentielt forlænge den tid, det tager at få bilen opladet.
  • Kompatibilitet: Ikke alle ladestandere er kompatible med alle elbilmodeller, og det er derfor vigtigt at finde en ladestander, der passer til din bil og dens opladningsstik.
  • Betaling: Betalingssystemer varierer mellem udbyderne, og du kan derfor hurtig være tvunget til at oprette konti og registrere betalingsoplysninger hos mange forskellige udbydere, hvis du ofte oplader på farten.
  • Drift: Som med enhver teknologi kan der opstå tekniske problemer eller fejl på ladestandere, hvilket kan resultere i midlertidig utilgængelighed på dine foretrukne ladestandere.

Ved at investere i en ladeboks til hjemmebrug, slipper du for langt de fleste udfordringer i forhold til ladeinfrastruktuen. Du får en sikker og pålidelig ladeløsning, og så kan du nøjes med at lade på offentlige ladestandere, når du er på farten i længere tid.

 

Teknologien bag ladebokse og de forskellige muligheder

Ladebokse er en central del af opladningsoplevelsen for elbilejere, og teknologien bag dem udvikler sig konstant for at imødekomme de stigende krav og forventninger fra både bilister og elnettet. En ladeboks fungerer som en bro mellem elbilen og elnettet og sikrer en sikker og effektiv opladningsproces.

Der findes flere forskellige typer ladebokse på markedet med varierende funktioner og kapaciteter, som tilbyder forskellige løsninger baseret på brugerens behov. Nogle af de vigtigste aspekter ved ladebokse, som kan variere mellem modeller, inkluderer:

  • Effekt og opladningshastighed: Ladebokse er tilgængelige med forskellige effektniveauer, hvilket påvirker opladningshastigheden. En højere effekt resulterer i hurtigere opladning, men det er vigtigt at vælge en ladeboks, der er kompatibel med elbilens maksimale opladningskapacitet.
  • Installation og tilslutning: Der er forskellige muligheder for installation af ladebokse, såsom vægmonterede eller fritstående enheder. Tilslutning til elnettet kan også variere i forbindelse med ladeboksens effekt.
  • Sikkerhedsfunktioner: Moderne ladebokse kommer med en række sikkerhedsfunktioner for at beskytte både elbilen og brugeren såsom jordfejlbeskyttelse, overspændingsbeskyttelse og temperaturstyring.
  • App-integration og styring: Mange ladebokse tilbyder nu mulighed for at integrere med smartphone-apps, hvilket gør det nemt at overvåge og styre opladningsprocessen, planlægge opladning og endda indstille præferencer for strømforbrug.
  • Pris og omkostninger: Prisen på ladebokse varierer afhængigt af de forskellige funktioner og kapaciteter. Det er vigtigt at overveje de samlede omkostninger, herunder installation og eventuelle tilpasninger af det elektriske system i hjemmet, når man vælger en ladeboks.

Hos Greenbow tilbyder vi kunderne én ladeboks, nemlig Zaptec Go. Det gør vi, fordi vi mener, det er den absolut bedste løsning på markedet.

 

Zaptec Go ladeboks – når sikkerhed, funktionalitet og design går hånd i hånd

Zaptec Go er en populær ladeboks fra den norske producent Zaptec, der har specialiseret sig i intelligente ladeløsninger til elbiler. Ladeboksen er designet til at give en sikker, effektiv og fleksibel opladningsoplevelse og kan integreres let i hjemmet.

Nogle af de væsentligste fordele ved Zaptec Go ladeboks omfatter:

  • Kompakt design: Zaptec Go er verdens mindste 22 kW ladeboks til elbiler, hvilket gør det nemt at installere den i forskellige omgivelser uden at optage for meget plads.
  • Passer til alle elbiler: Zaptec Go er kompatibel med alle elbilmodeller, hvilket giver dig som ejer stor fleksibilitet, hvis du for eksempel ønsker at skifte bil.
  • Fremtidssikret: Selvom de fleste danske elbilejere kun kan lade med 11 kW hjemme, er Zaptec Go udviklet til at klare 22 kW, så den er klar til fremtidige opdateringer af elnettet.
  • Høj sikkerhed: Zaptec Go har en række sikkerhedsfunktioner, der beskytter mod overbelastning, kortslutning og andre elektriske problemer. Ladeboksen udfører også kalibrering og selvtest før hver opladningssession, og den overvåger konstant temperaturen for at sikre optimal ydeevne og lang levetid.
  • Professionel installation: Zaptec Go installeres af en af vores professionelle elektrikere, og den kan monteres på en væg for nem adgang og sikker opladning. Installationen inkluderer også kabelføring og test af ladeboksen for at sikre korrekt funktion.
  • Abonnementsløsning: Greenbow tilbyder en abonnementsløsning for Zaptec Go ladeboksen, der inkluderer standardinstallation, uanset om du køber eller låner boksen. Hvis der er behov for gravearbejde i forbindelse med kabelføring, håndterer Greenbow også det – dog mod et tillæg i prisen.

Kort og godt: Zaptec Go ladeboksen er et ideelt valg for dig, der ønsker en højt ydende, sikker og fleksibel opladningsløsning til dit hjem og din elbil.

 

Hvorfor skal du have en ladeboks til elbil hjemme?

Det er en smart og praktisk løsning at have en ladeboks til elbil hjemme, hvis du vil undgå udfordringerne med ladning på offentlige standere og sikre dig en elbil, der altid er klar til at køre. Med en ladeboks installeret i carporten eller garagen kan du oplade bilen, når det passer dig, og du kan drage fordel af de varierende strømpriser og på den måde få den billigst mulige opladning.

Hvis du ikke kører så meget, tænker du måske, om du ikke kan nøjes med at investere i en mormorlader og lade direkte fra stikkontakten. Og jo, det kan du godt – men det er ikke noget, vi anbefaler. En ladeboks er designet specifikt til opladning af elbiler, og det er derfor mere sikkert end at lade direkte fra en almindelig stikkontakt. Boksen har nemlig indbyggede sikkerhedsfunktioner, der beskytter både din bil og dit hjem mod elektriske problemer.

Energieffektivitet er også et vigtigt aspekt ved ladebokse. De er langt mere energieffektive end almindelige stikkontakter og kan derfor hjælpe med at holde dit energiforbrug og dine elomkostninger på et minimum, ligesom du kan få monteret en særskilt måler på din ladeboks (hvis ikke den er integreret i selve ladeboksen, som det er tilfældet med Zaptec Go), så du kan refusion af din elafgift på den strøm, du bruger til opladning af elbil.

Der er kort fortalt ingen gode grunde til ikke at installere en ladeboks, hvis du har eller skal have en elbil.

Når du beslutter dig for at investere i en ladeboks, har du mulighed for enten at købe eller låne en, og du kan også vælge at have et ladeabonnement, der dækker visse omkostninger og tjenester relateret til din ladeboks.

 

Køb af ladeboks

Når du vælger at købe en ladeboks, får du fuld kontrol og ejerskab over den. Det giver dig mulighed for at bruge den, som du vil, og du behøver ikke bekymre dig om leasingaftaler eller tilbagelevering af ladeboksen ved skift af abonnement eller fraflytning. Du har også mulighed for at vælge den model, der passer bedst til dine specifikke behov og ønsker.

En af ulemperne ved at købe en ladeboks er, at det kan kræve en stor engangsbetaling. Desuden kræver installation af ladeboksen professionel hjælp, hvilket kan medføre ekstra omkostninger, hvis du ikke køber den hos en ladeoperatør.

Hos Greenbow har du mulighed for at købe vores Zaptec Go ladeboks ved oprettelse af abonnement, og her er installationen inkluderet i prisen. Derudover tilbyder vi også en serviceaftale, så længe du har dit ladeabonnement hos os, så du slipper for eventuelle ekstraomkostninger, hvis der skulle opstå fejl eller udfordringer med ladeboksen. Fordelen ved denne løsning er, at du ejer ladeboksen og kan bruge den, som du vil, og samtidig får du en lavere månedlig abonnementspris sammenlignet med leasing.

Synes du, at førstegangsydelsen for en ladeboks er lidt for stor i forhold til dit budget, har du også mulighed for at frikøbe den senere. Du kan ringe til vores kundeserviceafdeling og høre mere herom – det kan vise sig at være den helt rette løsning for dig.

 

Leje af ladeboks

Køb af ladeboks er én løsning – i den modsatte boldgade finder du leje af ladeboks (eller leasing, som det også kaldes). Leasing af en ladeboks betyder, at du betaler en månedlig afgift for at bruge den i tillæg til dit ladeabonnement. Det kan være en fordel, hvis du ikke ønsker at binde en stor sum penge på én gang og vil have fleksibilitet til at opgradere eller udskifte ladeboksen senere.

Leasingaftaler inkluderer som regel en serviceaftale, der sikrer vedligeholdelse og reparation af ladeboksen, så den altid er opdateret og klar til brug.

En ulempe ved leasing af ladeboks er, at de samlede omkostninger over tid kan overstige prisen for at købe den, hvilket gør det til en dyrere løsning på den lange bane. Derudover kan du være bundet af en aftale, der kan have begrænsninger på, hvordan du må bruge ladeboksen, og hvad der sker ved afslutningen af aftalen.

Hos Greenbow stræber vi efter gennemsigtighed, og vi ønsker at sikre, at du ved præcis, hvad du får ved leje af en ladeboks hos os. Vi opkræver en månedlig afgift i leje samt et gebyr for nedtagning af ladeboksen i tilfælde af flytning eller skift af ladeoperatør. Vi tilbyder dog altid muligheden for at købe ladeboksen fri efter en given periode til en rimelig pris, hvis du beslutter dig for, at du ønsker at eje den – prisen for det kan du få i vores kundeserviceafdeling.

 

Ladeboks – med eller uden abonnement?

Spørgsmålene står i kø, når man som ny elbilejer skal finde ud af, hvilken ladeløsning der bedst matcher ens behov – og en af spørgsmålene går på, hvorvidt man skal vælge et abonnement med ladeboksen eller ej.

Har du et abonnement, får du i samme ombæring service og vedligeholdelse af din ladeboks med i købet, hvilket kan være godt givet ud, hvis du ikke selv er elektriker med speciale i ladebokse. Kontinuerlig service sikrer nemlig, at din ladeboks altid er fuldt opdateret og klar til at oplade din bil på sikker vis. I nogle abonnementer medfølger desuden adgang til en række offentlige ladestandere, så du kan lade din bil, når du er på farten, uden at bruge yderligere penge herpå.

Men der er ikke kun fordele ved et ladeabonnement – ikke for alle. Hvis du kun kører meget korte strækninger, eller du kun bruger din elbil sporadisk, så kan prisen for et abonnement hurtigt overstige prisen for at betale direkte til dit elselskab. Producerer du din egen strøm – fx ved hjælp af solceller – eller er din bolig registreret som elopvarmet, kan du desuden ikke få del i den reducerede elafgift, og dermed forsvinder det økonomiske incitament ved et ladeabonnement.

Når alt kommer til alt, kan spørgsmålet om abonnement eller ej kun besvares af dig selv. Du skal tage et grundigt kig på dine behov og præferencer og overveje, hvor meget og hvor ofte du kører i din elbil

 

Ladeboks med abonnement hos Greenbow

Når du tilmelder dig et ladeabonnement hos Greenbow, får du installeret en Zaptec Go ladeboks i dit hjem, hvilket giver dig mulighed for sikker og pålidelig opladning dag efter dag.

Der følger flere fordele i kølvandet på et abonnement hos os. Først og fremmest er installationen af din ladeboks inkluderet i prisen, uanset om du køber eller låner den, og dernæst får du adgang til Greenbows app, hvor du kan planlægge dine opladninger til at starte, når strømmen er billigst – for eksempel om natten. Du kan desuden følge med i din forbrugshistorik og indstille forskellige præferencer for din opladning, så du har fuld kontrol over hele processen.

Vedligeholdelse og service på ladeboksen er også inkluderet i abonnementet. Det betyder, at den for det første altid er fuldt opdateret, og for det andet, at du kan kontakte kundeservice, hvis du skulle opleve fejl eller mangler – så sender vi en tekniker hurtigst muligt.

Udover muligheden for at oplade derhjemme, giver Greenbows app dig også adgang til mere end 300.000 ladere i hele Europa, hvor du kan betale for opladningen direkte i appen. Det gør det enkelt og let for dig at lade på andre ladestandere – i Danmark såvel som i udlandet – uden at skulle downloade en ny app og registrere dig hos et nyt selskab hver gang.

Men det er ikke alt. En af de største fordele ved et ladeabonnement hos Greenbow er, at du får adgang til en fordelagtig elaftale med strøm til ren indkøbspris samt muligheden for refusion af elafgiften. Til sammen giver det en god basis for billig opladning hver gang.

 

Ladeboks uden abonnement

Det er ikke givet, at du skal have et abonnement, blot fordi du har en ladeboks. Der kan være flere grunde til, at du helst vil afregne direkte med dit elselskab. Du skal blot være opmærksom på, at du ikke kan få refusion af din elafgift, medmindre du har en serviceaftale hos en ladeoperatør – fx Greenbow.

Det kan være en fordel at droppe ladeabonnementet, afhængigt af dit kørselsmønster og dine opladningsvaner. Hvis du kører få kilometer om ugen, kan et abonnement måske ikke betale sig, og hvis din bolig allerede er registreret som elopvarmet, kan du ikke opnå yderligere refusion af elafgiften på din opladning. Men hvis du oplader din elbil hjemme næsten hver dag, og du opvarmer dit hjem med fjernvarme eller fyr, så kan du spare penge ved at få refusion af elafgiften gennem et ladeabonnement.

Hvis du er i tvivl om, hvilken løsning der passer bedst til dine behov og dit budget, er du altid velkommen til at kontakte Greenbows kundeservice for at få mere information og rådgivning.

 

Ladeboks med refusion af elafgift – hvad er det?

Har du undersøgt markedet for ladeløsninger til elbiler, er du garanteret stødt på udtrykket ”refusion af elafgift” flere gange. Men hvad er det helt præcis – og hvordan hænger ladeboks og refusion af elafgift sammen?

Refusion af elafgift er en ordning, hvor du kan få en del af den afgift, du betaler på din strøm, tilbagebetalt, når du bruger den til at oplade din elbil i din ladeboks. Det betyder, at du kan spare penge på din elregning og gøre din opladning billigere. Ordningen er indført af regeringen som et led i rækken af tiltag, der skal understøtte den grønne omstilling hos forbrugerne.

For at få refusion af elafgiften kræver det, at du har en ladeboks, der er godkendt til at registrere din opladning og måle det specifikke strømforbrug, der anvendes hertil. Derudover skal du have en serviceaftale med en ladeoperatør, der kan håndtere refusionen på dine vegne.

Hos Greenbow tilbyder vi ladeboks med refusion af elafgift. Du får installeret Zaptec Go ladeboksen og oprettet et abonnement, der inkluderer håndtering af refusionen. Ladeboksen har en indbygget elmåler, der kan fjernaflæses, og vi indberetter strømforbruget til SKAT og sørger for, at refusionen modregnes direkte på din faktura. Det betyder, at du kan nyde fordelene ved billigere opladning, uden at skulle bekymre dig om alt det administrative omkring refusion af elafgiften.

Det er værd at bemærke, at refusion af elafgiften kun gælder for den mængde strøm, der bliver brugt til at oplade din elbil, og ikke for den strøm, du bruger i din husstand generelt. Derfor er det nødvendigt med en ladeboks og en separat måler, der kan adskille strømmen.

 

Ladeboks – 11 kW eller 22 kW?

Ladebokse er afgørende for opladning af elbiler, og i Danmark er 11 kW ladebokse det mest udbredte valg. Det er dog ikke den eneste mulighed – du kan nemlig også få din Zaptec Go ladeboks installeret med 22 kW.

For at forstå forskellen må vi forstå, hvad kW egentlig er.

Kilowatt (kW) er en måleenhed for effekt, der beskriver den hastighed, hvormed energi omdannes eller overføres. I sammenhængen med ladebokse refererer kW til den elektriske effekt, som ladeboksen kan levere til elbilen under opladning.

Når vi taler om en 11 kW ladeboks, betyder det, at den kan levere op til 11 kilowatt elektrisk effekt til elbilen i timen. En 22 kW ladeboks kan levere op til 22 kilowatt. Effekten bestemmer altså, hvor hurtigt energi kan overføres fra ladeboksen til elbilens batteri, hvilket direkte påvirker opladningstiden. En højere effekt (kW) betyder altså en højere opladningshastighed, hvilket resulterer i kortere opladningstid for elbilen. Det er dog vigtigt at bemærke, at opladningshastigheden også kan påvirkes af elbilens indbyggede ladesystem og batteriets kapacitet.

For at give et eksempel: Hvis en elbil har et batteri på 55 kWh og er kompatibel med en 22 kW ladeboks, vil det tage omkring 2,5 timer at oplade batteriet fra 0% til 100% ved hjælp af den fulde effekt. Hvis den samme bil i stedet oplades med en 11 kW ladeboks, vil det tage omkring 5 timer at lade batteriet fuldt op.

Eksemplet er forenklet i den forstand, at det ikke tager højde for andre faktorer, som batteriets nuværende stand, elbilens ladesystem samt det faktum, at batteriet lader hurtigere fra 0-80% end fra 80-100%.

 

Hvilken effekt ønsker du at lade med?

Som udgangspunkt installerer vi din Zaptec Go ladeboks med 11 kW, men den er faktisk udviklet til at klare op til 22 kW. Om det er den rette løsning for dig, afhænger af forskellige faktorer, herunder om:

  • din elbil er i stand til at udnytte den højere opladningshastighed
  • det er muligt at installere 32 ampere over tre faser

Hos Greenbow kan vi naturligvis hjælpe dig med at undersøge, om 22 kW kan være en god løsning hos dig. Uanset hvad er din ladeboks designet til at klare 22 kW, så selvom du beslutter dig for at starte ud med 11 kW, er din ladeløsning fremtidssikret og installationen kan ændres, når du synes.

Det koster et mindre tillæg at udvide installationen til 22 kW, men det såvel som alle andre aspekter af installationen taler vi om på det indledende online møde, vi sætter op, når du har besluttet dig for at få et ladeabonnement hos Greenbow.

Og priserne – dem kan du se her.

FAQ

Hvad betyder 11 kW i forhold til ladeboks til elbil?

Kilowatt (kW) er en måleenhed for effekt, der beskriver den hastighed, hvormed energi omdannes eller overføres. I sammenhæng med ladebokse refererer kW til den elektriske effekt, som ladeboksen kan levere til elbilen under opladning. Når vi taler om en 11 kW ladeboks, betyder det, at den kan levere op til 11 kilowatt elektrisk effekt til elbilen i timen. Så lidt forenklet sagt tager det ca. 5 timer at lade en elbil op fra 0% til 100%, hvis den har et batteri på 55 kWh og er tilsluttet en ladeboks med 11 kW.

Kan man få en ladeboks med refusion hos Greenbow?

Ja, ladeboksen Zaptec Go, som vi anvender, er godkendt til refusion af elafgift. Hvis du ellers lever op til de resterende krav i ordningen, sørger vi for, at du automatisk får refusion af din elafgift på den strøm, du bruger til at oplade bilen.

Hvad koster en ladeboks?

Prisen på en ladeboks afhænger af forskellige faktorer, herunder om du skal købe eller lease ladeboksen, samt om du skal have et abonnement eller ej. Du kan altid se priserne på vores hjemmeside.