Ladeløsning til elbil

30 juni, 2023

Efterhånden som flere og flere danskere vælger at skifte til elbil, bliver det stadig mere vigtigt at finde den rette ladeløsning. Der er forskellige muligheder for at oplade elbilen både derhjemme og på farten, og ofte er det en fordel at have adgang til en kombination af ladeløsningerne for at være mest fleksibel.

Offentlige ladestandere såvel som lynladere langs motorvejen og på dedikerede ladestationer er gode løsninger til dig, der skal lade, mens du er på vej fra et sted til et andet. På den lange bane bliver det dog til en forholdsvis dyr løsning, og du bør derfor overveje, om du har mulighed for at montere din egen ladeboks med tilhørende ladeabonnement.

Med den rette ladeløsning til elbil kan du både reducere udgifterne til strøm, optimere opladningen af bilens batteri og sikre en fuldt opladet bil, hver gang du skal bruge den.

Hvilken ladeløsning skal jeg vælge til opladning af elbil?

En af de mest populære ladeløsninger til elbil er hjemmeladning med egen ladeboks, og det er en løsning, der passer langt de fleste elbilejere. Grundlæggende er der to muligheder for dig, der ønsker at installere en ladeboks derhjemme – nemlig:

  • Ladeløsning til elbil med abonnement
  • Ladeløsning til elbil uden abonnement

Der er fordele og ulemper forbundet med begge muligheder, men ofte kan det ikke betale sig at vælge en ladeløsning uden abonnement, medmindre du kører meget lidt i din elbil og til dels selv kan servicere og vedligeholde din ladeboks.

I en ladeløsning med abonnement – fx hos Greenbow – får du service og vedligeholdelse med i prisen, og derudover får du mulighed for refusion af din elafgift. Lader du bilen flere gange om ugen, er det en faktor, der er værd at have med i overvejelserne. Hos os får du desuden adgang til en app, der giver dig mulighed for at planlægge og monitorere din opladning, så du altid kan lade, når strømmen er billigst, og du får mest for dine penge.

Zaptec Go – verdens mindste ladeboks til dit hjem

Vælger du Greenbow som din ladeoperatør, får du ikke bare fordelen af et godt ladeabonnement med strøm til ren indkøbspris – du får også glæde af Zaptec Go ladeboksen, som er verdens mindste ladeboks til privat brug.

At den er så lille betyder, at den let kan integreres i din indkørsel eller garage uden at stå i vejen for æstetikken, og på trods af størrelsen får du en sikker og pålidelig ladeboks, der – hvis dit elnet og dine elinstallationer tillader det – kan lade med helt op til 22 kW.

Zaptec – den norske virksomhed der står bag Zaptec Go – er en af de førende producenter af ladeløsninger til elbiler i Europa. Her får du avanceret teknologi, den højeste sikkerhed på markedet, stor fleksibilitet og ikke mindst suveræn brugervenlighed, så du kan få en god ladeoplevelse hver dag.

Værd at vide om priser og opladning af elbil

I takt med at elbilerne erstatter de traditionelle benzin- og dieseldrevne biler, begynder flere og flere at spørge ind til prisen. For hvordan sammenligner man prisen for en opladning med prisen for at tanke bilen med brændstof?

Det kan man ikke helt, da prisen for strøm varierer fra dag til dag, ligesom prisen for en kWh til elbilen varierer fra ladestander til ladestander og fra ladeoperatør til ladeoperatør. Neden for har vi dog taget et kig på, hvad det koster at lade en elbil derhjemme, så du har et regnestykke at tage frem, når du skal vurdere, om skiftet til elbil er den rette løsning for dig.

Hvad koster det at lade en elbil op hjemme?

En af fordelene ved at have en ladeboks til elbilen derhjemme er, at det ofte er billigere at lade en elbil op hjemme, end det er at bruge offentlige ladestandere. Men hvad koster det helt præcist?

Prisen for at lade en elbil op hjemme afhænger af flere faktorer, herunder din elpris, din elbilmodel samt kapaciteten på din ladeboks – og ikke mindst om du har et ladeabonnement eller ej.

Har du valgt en ladeboks uden ladeabonnement, betaler du per kWh, du bruger til at oplade bilen, og du kan ikke få refusion af din elafgift. Producerer du din egen energi via eksempelvis solceller, bliver opladningen naturligvis billigere.

Ladeabonnementer kan være sammensat på forskellig vis, men hos Greenbow betaler du per kWh, du bruger, og da du får strømmen til ren indkøbspris, kan det ikke gøres meget billigere end det. Opfylder du kravene til refusion af elafgift, sørger vi desuden for at indberette dit forbrug til opladning til SKAT, så du automatisk får refusionen modregnet på din faktura fra os.

Svaret på spørgsmålet om, hvad det koster at lade en elbil op hjemme, er altså ikke så tydeligt endda. Du skal kigge på den aktuelle strømpris og gange denne med de kWh, du bruger til opladning af batterier. Herefter skal du fratrække din refusion af elafgiften, men lægge omkostningerne til dit ladeabonnement til. Det bliver hurtigt lidt kompliceret, men med Greenbow er det heldigvis enkelt og let at følge med i både strømpriserne og strømforbruget via vores app – dermed har du altid hånd i hanke med, hvor mange penge du bruger på at lade din elbil op.

Er du nysgerrig på at se, hvad et abonnement koster hos Greenbow, finder du priserne her.

Få en pålidelig og billig ladeløsning til elbil hos Greenbow

Uanset hvilken ladeløsning du vælger, kan du med en ladeboks til elbilen derhjemme spare penge på længere sigt sammenlignet med brug af offentlige ladestandere. Du vil desuden have den fordel, at du altid har en fuldt opladet bil til rådighed, når du har brug for den, uden at skulle bekymre dig om ventetid eller ledige ladestandere.

Der er altså mange ting, der taler for at vælge en ladeboks med abonnement som ladeløsning til din elbil. Er du i tvivl, eller er der stadig spørgsmål, som trænger sig på, så skal du ikke tøve med at kontakte vores kundeservice. Her sidder eksperterne klar til at uddybe lademulighederne, så du kan blive klædt på til at træffe det rette valg for dig og din elbil.

FAQ

Hvad er strøm til ren indkøbspris?

Når vi siger strøm til ren indkøbspris, betyder det, at du betaler det samme for strømmen, som vi gør, når du har et ladeabonnement hos os. Der kommer ingen tillæg.

Hvilken ladeløsning til elbil skal jeg vælge?

Vi kan ikke tage beslutningen for dig. Kører du dagligt eller længere ture i din elbil, anbefaler vi dog, at du vælger en ladeløsning med egen ladeboks og abonnement, da det er billigst på sigt.

Hvad koster en ladeløsning til elbil hos Greenbow?

Prisen for en ladeløsning med ladeboksen fra Zaptec Go afhænger af, om du køber eller låner ladeboksen, samt om du har en ladeboks i forvejen eller ej. Du kan altid se de aktuelle priser på vores hjemmeside.