3 gode råd til billig opladning af elbil

1 juli, 2023

Som elbilejer vil det være naturligt, at du bliver lidt mere opmærksom på, hvad prisen på el er, og hvordan du kan lade billigst muligt. Der kan være mange penge at spare på det, og der findes heldigvis flere måder, hvorpå du kan få billig strøm til din elbil. Vi kommer ind på tre af dem her.

Lad bilen op, når strømmen er billig

Først og fremmest kan du tænke over at lade op, når strømmen er billig. De seneste år er det blevet mere normalt at tjekke prisen på strøm på for eksempel apps. Der kan du følge med time for time i, hvor meget prisen på strøm er.

Der kan være mange penge at spare på, at du lader din elbil op på et tidspunkt, hvor strømmen er billig frem for, når den er dyr. Det betyder ikke, at du er nødt til at stå op om natten for at sætte elbilen til at lade op. Som kunde hos Greenbow downloader du en app, hvor du blandt andet kan styre din ladeboks derhjemme, igennem. Dermed kan du bare sætte kablet i bilen, når du parkerer den om eftermiddagen, indtaste på appen hvornår du gerne vil have at bilen lader op, og derefter komme ud til en genopladt bil næste morgen.

Overvej at skifte elselskab

For at kunne få glæde af, at prisen på el er lav, kræver det først og fremmest, at du har et elabonnement, der tager hensyn til de variable strømpriser. Med nogle elabonnementer betaler du en fast pris, uanset hvad den reelle pris er. Hvis du har sådan et abonnement, skal du altså sørge for at skifte til et andet.

Derudover kan der også være stor forskel på, hvad de forskellige elselskaber tager for en kilowatttime. En del af prisen på en kilowatttime er fastlagt, men det står frit for elselskaberne at lægge en afgift ovenpå.

Det er gratis for dig at skifte elselskab, og det er dit nye elselskab, der skal sørge for, at du bliver overflyttet som kunde til dem. Når du har fundet ud af, hvor du gerne vil være kunde henne, kontakter du derfor bare dem, og så sørger de for resten.

Greenbow er også et elselskab. Du har derfor også mulighed for at få din strøm gennem os, uanset om du har fået din ladeboks gennem os eller ej. Som elkunde hos os betaler du el til indkøbspris. Det kan derfor sparer dig for mange penge årligt.

Læs mere her om at blive elkunde hos os.

image

Vælg abonnement ud fra dit kørselsbehov

En tredje måde, hvorpå du kan spare penge på at lade din elbil op, er ved, at du vælger abonnement ud fra dit kørselsbehov. Har du et meget lavt eller et meget varieret behov, vil det typisk slet ikke kunne betale sig for dig, at du har et abonnement.

Derudover kan du også oveveje, hvor meget du lader ude i forhold til, hvor meget du lader hjemme. Der er ingen grund til at betale ekstra for muligheden for at lade op ude, hvis du ikke bruger den.

Hos Greenbow kører vi med en fast lav pris på vores abonnementer, hvor dit elforbrug altid bliver timeafregnet. Derudover får du adgang til at bruge over 300.000 forskellige ladestandere rundt om i Europa gennem vores app.

Se priserne på vores abonnementer her.

FAQ

Hvordan kan jeg spare penge på opladning af min elbil?

Der er flere måder at spare penge når du lader din elbil op. Det er for eksempel at lade, når strømmen er billig, sørge for at have et elselskab med en lav pris, og et elabonnement, hvor du har mulighed for at betale for varierende priser, samt at du har valgt det rette abonnement af ladeboks til dint behov. Kontakt os gerne for en uforpligtende samtale om lige præcis dit behov.

Hvordan kan jeg lade op, når strømmen er billig?

Som kunde hos Greenbow får du adgang til vores app, som du kan bruge til at styre din ladeboks. Dermed kan du sætte kablet i, når du kommer hjem og indstille på appen, hvornår bilen rent faktisk skal lade op. Ofte er det billigst at lade om natten, hvor der ikke bliver brugt lige så meget strøm.

Hvordan kan jeg skifte elselskab?

Det er meget nemt for dig at skifte elselskab. Du skal finde ud af, hvilket elselskab du gerne vil være kunde hos og derefter kontakte dem. Når du har gjort det, sørger de for at kontakte dit gamle elselskab og få dig overflyttet som kunde. Det gør man for at sikre, at du ikke kan komme til at stå uden el i en periode. Typisk tager det 14 dage at skifte elselskab, der kan dog være nogle elselskaber, der har en binding på et år, så sørg for at tjekke op på din aftale.