Hvilken ladeboks skal jeg vælge?

1 juli, 2023

Når du køber en elbil, er det på mange måder lige som at træde ind i en ny verden. På trods af, at du måske har været bilist i mange år. At optanke din elbil kræver nemlig en helt anderledes måde at tænke på, da der er mange andre parametre at holde øje med end benzinprisen. En af de første overvejelser, du kommer til at stå over for som ny elbilsejer, er, hvilken ladeboks du skal vælge.

Der findes flere forskellige mærker på markedet, og det kan tage tid at sætte sig ind i dem, samtidig med, at du måske ikke helt ved, hvad du reelt skal se efter. Her kommer vi ind på de vigtigste overvejelser, som du bør gøre dig, inden du vælger ladeboks – lige meget om du køber eller lejer den.

Vi vil ikke lægge skjul på, at vi selv foretrækker Zaptec Go, og at det er den, du vil få som kunde hos os. Det skal vi nok komme ind på, hvorfor vi har valgt den.

Hvor mange kilowatt kan ladeboksen trække?

En vigtig faktor for dig ved valg af ladeboks bør være, hvor mange kilowatt boksen kan trække. De fleste ladebokse kan i dag trække 11 kW, som også er det de fleste elbiler kan trække. Hvis du vil have en boks, der er mere fremtidssikret, kan du dog vælge en, der kan trække 22 kW, som vores bokse fra Zaptec Go kan. Når du senere får en bil, der kan trække 22 kW, behøver du derfor ikke at få skiftet din boks ud.

Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er sikkert, at du har nok ledige ampere til, at boksen kan trække 22 kW. Det kan derfor være nødvendigt at frigøre ampere for at kunne bruge boksen, når du får en bil, der kan trække 22 kW.

image

Sikkerhed

Et andet vigtigt aspekt i forhold til, hvilken ladeboks du skal vælge, er, sikkerheden. De svenske sikkerhedsmyndigheder har for nylig (marts 2023) forbudt brugen af Easee boksene i Sverige, fordi der i følge dem manglede jordfejlsafbrydere og overspændingsbeskyttelse. Boksene er dog stadig mulige at købe i Danmark.

Boksene fra Zaptec Go har en høj grad af sikkerhed, og det er en af de vigtigste grunde til, at vi har valgt at bruge dem. Sikkerheden er noget af det, som vi vægter ekstremt højt ved valg af en ladeboks og helt klart også noget af det, som vi mener, at du bør gøre.

Størrelse og design

Et tredje paramenter, som du kan se på, når de andre aspekter er på plads, er størrselsen af boksen og designet. I de fleste tilfælde kommer ladeboksen til at hænge synligt på din husmur eller i din garage. Det er derfor rart, at det er en ladeboks, der ikke er for stor, og at det er en, der har et stilrent design. Den visuelle del af boksen er der heldigvis mange producenter af ladebokse som er opmærksomme på i dag, så de fleste i dag har et flot design.

Zaptec Go har vundet en norsk designpris for sit udseende, hvilket da klart er en bonus for os, men bestemt ikke den vigtigste grund til, at det er den, vi har valgt at tilbyde vores kunder.

Er du interesseret i at vide, hvad det koster at få installeret en Zaptec Go boks via os, kan du finde vores priser her.

FAQ

Hvilke overvejelser skal jeg gøre, når jeg vælger en ladeboks?

Når du vælger en ladeboks, skal du først og fremmest tænke over, at det skal være en, der har en god sikkerhedsvurdering, og at den kan trække de kilowatt, som du har brug for. Du kan eventuelt vælge en, der kan trække flere kilowatt, så din ladeboks er fremtidssikret, når du får en ny elbil.

Hvilken ladeboks bruger I hos Greenbow?

Hos Greenbow bruger vi ladeboksene fra Zaptec Go. Det gør vi, fordi de har en høj sikkerhed, kan trække 22 kilowatt, selvom de fleste elbiler kun kan trække 11, hvilket betyder, at de er fremtidssikrede, og fordi de har en lille størrelse og et pænt design.

Hvad koster det at få sat en ladeboks op?

Prisen for installation af en ladeboks afhænger af flere faktorer: om du ønsker at leje eller købe den, om du er elkunde hos os eller ej, samt om du allerede har en ladeboks fra et andet firma. Du kan finde vores priser på https://greenbow.dk/bestil.