Opladning af elbil uden abonnement – kan det betale sig?

1 juli, 2023

Vi plejer at sige, at der er to situationer, hvor det ikke giver mening for dig at have et abonnement til at lade din elbil op. Den ene er, hvis du ikke bruger din elbil særlig meget, eller hvis det varierer meget fra uge til uge eller fra måned til måned, hvor meget du bruger den. I det tilfælde kan det typisk bedre betale sig, at du betaler for den el, du rent faktisk bruger, og ikke for et abonnement, der ellers er fordelagtigt for dig, der kører regelmæssigt.

Den anden situation er, hvis du har solceller, varmepumpe eller lignende. En fordel ved at have et abonnement er nemlig, at det firma, du har abonnementet hos, for eksempel Greenbow, sørger for, at du får refusion af elafgiften på den strøm, du bruger på at lade din elbil op. Den refusion har du ikke mulighed for at få, når du har solceller eller varmepumpe, og det giver derfor ikke mening for dig at have abonnement af den grund.

Hvis du lader op i en offentlig lader, kan der være forskel på, hvor meget prisen er på alt efter, hvor du har tegnet abonnement henne. Nogle steder er det billigere for dig at lade op, hvis du ar abonnent, end hvis du ikke er. Bruger du ikke din elbil så meget, eller er det meget varieret, hvor meget du bruger den, vil det dog ikke være noget, du bliver ramt af i så høj grad. Har du solceller, kan det selvfølgelig være irriterende for dig, men der kan du glæde dig over at kunne lade med gratis strøm derhjemme.

image

Opladning af elbil uden abonnement, hvad går jeg glip af?

Hvis du ikke har abonnement, går du altså glip af muligheden for at få refusion af elafgiften. Derudover får du heller ikke den gratis serviceaftale, der følger med mange abonnementer. Det er en aftale, hvor du har mulighed for at få repareret, opdateret og vedligeholdt ladeboksen. Det kan være en stor fordel, at du ikke selv behøver at hyre en reparatør. Det kan typisk både spare dig for tid og penge.

Som kunde hos Greenbow har du yderligere en fordel ved at have et abonnement. Med vores app får du adgang til over 300.000 ladestandere i hele Europa. Det betyder, at du ikke behøver at oprette abonnement hos de forskellige selskaber, men kun behøver at være kunde hos Greenbow. Du bruger vores app til at betale med, og du får derfor det hele samlet på en regning. Det kan gøre det langt nemmere for dig at overskue, hvor mange penge du har brugt på at lade op.

I mange tilfælde er det også billigere for dig at få sat en ladeboks op, hvis du tegner et abonnement. Hos Greenbow skelner vi ikke mellem, om du har et abonnement eller ej, men om om du har elaftale hos os eller ej. Vi er nemlig også et elselskab, og det er derfor billigere for dig at få sat en ladeboks op, hvis du også er elkunde hos os. Lige meget om du køber eller lejer en ladeboks. Læs mere her.

FAQ

Hvornår kan det ikke betale sig at have et abonnement på opladning?

Hvis du ikke bruger din elbil så meget, eller hvis du får din strøm fra solceller, vil det typisk ikke kunne betale sig for dig at have et abonnement på opladning af elbil.

Hvornår kan det betale sig at have et abonnement på opladning?

I langt de fleste tilfælde vil det bedst kunne betale sig for dig, at du har et abonnement på elbil. Det skyldes, at du får en serviceaftale på din ladeboks med abonnementet, og at det typisk også giver adgang til at lade nemmere ved offentlige ladestandere. De eneste tilfælde, hvor det ikke giver mening at have et abonnement er, hvis du ikke bruger din elbil så meget, eller hvis du får strøm fra solceller.

Hvad er inkluderet i et abonnement til opladning af elbil?

Det er forskelligt, hvad der er inkluderet i et abonnement til opladning af elbil. Sørg derfor for at sammenligne flere forskellige. Hos Greenbow er serviceaftale, refusion af elafgift og opladning ved over 300.000 ladestandere rundt om i Europa en naturlig del af vores abonnement.