5 tips til at spare på din elregning

13 juli, 2023

Der er mange ting, der er sjovere at bruge penge på end strøm. Derfor er det et fornuftigt sted at spare – og så er et jo også godt for miljøet. Der er heldigvis mange måder at spare på strømmen på, her kommer vi bare ind på fem af dem.

1. Hold øje med prisen på strøm

Først og fremmest er det en god ide, at du holder øje med, hvad den aktuelle pris på strøm er. Den ændrer sig nemlig time for time alt efter, hvor stort udbud og efterspørgsel der er. Om eftermiddagen og aftenen, når folk er kommet hjem fra arbejde, laver mad og har fjernsynet tændt, er strømmen typisk dyrere, fordi der er en større efterspørgsel. Om natten og tidligt om morgenen vil der ikke være så stor efterspørgsel, fordi de fleste sover. Det giver derfor mening at oplade elbilen på det tidspunkt og at indstille vaskemaskinen og opvaskemaskinen til at gå i gang på det tidspunkt.

Når vinden blæser, og solen skinner, bliver der produceret mere vedvarende energi. Det giver et større udbud, og derfor vil prisen på strøm typisk også være lavere på blæsende dage og dage med høj sol.

I dag kan du følge timeprisen på strøm på en række forskellige apps. F.eks. Greenbows. Dermed er det nemt for dig at finde ud af, hvornår du skal tilslutte de mere energitunge elapparater.

Er du ny elbilejer, vil prisen på strøm typisk fylde meget. Få gode råd til, hvordan du skal håndtere det og de mange andre aspekter, der er ved at være ny elbilejer her.

2. Brug energieffektive apparater og undgå standby

Udover at holde øje med prisen på strøm bør du også sørge for at undgå, at dine apparater står på standby. Der er meget strøm – og dermed også penge – at spare, hvis du slukker helt for apparater som TV, computer og spillekonsoller, når du ikke bruger dem.

Derudover kan du også overveje at skifte dine apparater ud med nogle mere energieffektive. Har du et gammelt køleskab og en gammel fryser, vil det være tydeligt at se på elregningen. Der ryger mange kroner på den konto, fordi de to apparater hele tiden er tændt, men også vaskemaskine og opvaskemaskine giver det mening for dig at udskifte til nogle mere energivenlige modeller.

image

3. Brug LED-pærer og sluk for lyset

Noget så simpelt som at slukke lyset, når du går ud af et rum, kan også være med til at spare dig for mange penge om året. Derudover kan du overveje at udskifte dine pærer til LED-pærer. I løbet af deres levetid vil LED-pærer i gennemsnit give dig en besparelse på 500 kroner sammenlignet med andre former for pærer.

4. Skift til et billigt elselskab

Er du kunde hos et dyrere elselskab nu, måske et, hvor du betaler en fast timepris og ikke har mulighed for at betale for den strøm, du bruger, er det værd at overveje at skifte. Hos Greenbow får du strøm til indkøbspris og betaler den aktuelle timepris på strøm. Det er derfor en af de billigste løsninger, du finder på markedet.

Det er ikke svært at skifte elselskab. Det sværeste kan måske være, at du skal bestemme dig for, hvor du i stedet vil være kunde. Når du har gjort det, kontakter du det nye selskab, så står de for at overflytte det. Det er for at sikre, at du aldrig kommer til at stå uden strøm.

Læs mere om, hvad vi kan tilbyde hos Greenbow. Har du spørgsmål eller brug for at komme i kontakt med en medarbejder, kan du ringe til os på 35 10 35 10 eller skrive til os på hej@greenbow.dk

5. Producér din egen strøm

Hvis du virkelig vil spare penge på strøm, kan du overveje at producere din egen. Det kan være ved at sætte solceller op på taget af din bolig eller måske endda, hvis du har en stor nok grund til at have en lille vindmølle.

Det kræver selvfølgelig en stor opstartsinvestering at komme i gang med at producere din egen strøm, til gengæld er det noget, som du kan have glæde af i mange år fremover.

FAQ

Hvordan kan jeg spare penge på strøm?

Der findes en række forskellige måder, hvorpå du kan spare penge på strøm. Det kan for eksempel være ved, at du holder øje med, hvad strømprisen er og sætter dine elapparater i gang, når strømmen er billig. Det kan også være at udskifte dine elapparater med mere energivenlige og undgå, at de står standby.

Hvad har betydning for prisen på strøm?

Prisen på strøm afhænger af udbud og efterspørgsel. Der er typisk stor efterspørgsel på strøm om eftermiddagen og aftenen, hvor folk kommer hjem fra arbejde og skal til at lave mad, lader mobilen op og ser fjernsyn. Det får prisen på strøm til at gå op. Om natten og morgenen, hvor de fleste sover, er der ikke så stor efterspørgsel på strøm, og den er derfor billigere.

Derudover bliver prisen på strøm også påvirket af vejr og vind. Når solen skinner, og vinden blæser, bliver der produceret mere vedvarende energi, hvilket gør strømprisen lavere.

Hvordan kan jeg spare penge på strøm ved at skifte elselskab?

Hvis du på nuværende tidspunkt betaler mere end indkøbsprisen for strøm, og du ikke har mulighed for at betale den aktuelle timepris for strøm, kan der være penge at spare på at skifte elselskab. Hos Greenbow køber du for eksempel strømmen af os til samme pris, som vi køber den for på elbørsen. Du betaler altid den pris, som strømmen har på det tidspunkt, hvor du bruger den.