Elbil – abonnement

17 april, 2023

I takt med at elbilerne vinder større og større indpas på de danske villaveje, står mange bilister over for en række nye beslutninger. En af de vigtigste overvejelser er, hvordan man bedst oplader sin elbil derhjemme, men det kan være udfordrende at navigere i de forskellige ladebokse og ladeabonnementer og beslutte, hvad der er den rigtige løsning.

Hos Greenbow har vi gennemsøgt markedet og fundet en ladeboks, der yder sikker og pålidelig opladning, og som samtidig fylder meget lidt rent visuelt – nemlig Zaptec Go. Med den installeret opstår spørgsmålet om, hvorvidt du skal vælge et ladeabonnement eller ej, og det kræver et solidt indblik i faktorer som opladningsoplevelse samt økonomiske og praktiske konsekvenser at træffe den rette beslutning.

 

Elbil – abonnement eller ej?

Når det kommer til opladning af elbiler, er der grundlæggende to muligheder: du kan vælge at installere din ladeboks på egen hånd og afregne opladningen direkte hos dit elselskab, eller du kan vælge et abonnement hos en ladeoperatør, der i så fald står for opsætning, service og vedligeholdelse på din ladeboks.

Hvilken løsning der er den rette for dig, afhænger i høj grad af, hvor meget du kører i din elbil. Men du skal ikke tilbagelægge mange kilometer, før et abonnement kan betale sig.

 

Fordele ved abonnement til elbil

Der er flere fordele forbundet med at vælge et abonnement til opladning af din elbil derhjemme – blandt andet:

1) Refusion af elafgift

Først og fremmest får du – hvis du har et ladeabonnement hos en ladeoperatør som Greenbow – mulighed for at få refusion af din elafgift for den strøm, du anvender til opladning af din elbil. Det er en ordning, der er indført af regeringen for at fremme overgangen til grønne transportmidler, og det er en økonomisk gulerod, du hurtigt kan mærke, hvis du lader elbilen ofte.

2) Strøm til ren indkøbspris

En anden mærkbar økonomisk fordel ved at vælge et abonnement hos Greenbow er, at du få strømmen til ren indkøbspris. Det betyder, at du ikke betaler mere per kWh strøm, end vi gør, når vi køber den på elbørsen for at sende den videre til dig.

3) Fuld kontrol over opladningen

Hos Greenbow får du adgang til en app, der giver dig mulighed for at planlægge og monitorere opladningen af din elbil. Du kan blandt andet indstille præferencer for opladningstider, så du kan lade, når strømmen er billigst, ligesom du kan indsamle data på opladningstid, forbrug og lignende.

4) Adgang til offentlige ladestandere

Med et ladeabonnement følger ofte også en nemmere adgang til offentlige ladestandere, hvilket særligt er en fordel for dig, der har brug for at lade, mens du er på farten. Vær opmærksom på, at nogle abonnementer kræver, at du lader på bestemte ladestandere, mens andre giver frit spil.

Hos Greenbow er opladning på offentlige ladestandere ikke inkluderet i abonnementsprisen, men vi gør det enkelt og let for dig at anvende dem, da du kan koble dig op på mere end 300.000 ladestandere i hele Europa med vores app. Du slipper dermed for at oprette dig som bruger hos mange forskellige udbydere.

5) Service og vedligeholdelse af din ladeboks

Sidst men ikke mindst er der i dit ladeabonnement inkluderet service og vedligeholdelse på din ladeboks. Du modtager altså ikke en ekstraregning, hvis du får problemer med ladeboksen, og desuden vil den altid være fuldt opdateret.

 

Opladning af elbil uden abonnement

Selvom der er mange fordele ved at have et abonnement til opladning af din elbil, kan der også være situationer, hvor det ikke kan betale sig – for eksempel:

1) Lavt eller varierende forbrug

Har du et meget lavt eller uregelmæssigt opladningsbehov – hvis du for eksempel kun bruger din elbil lejlighedsvist eller primært kører korte ture – kan det være mere økonomisk fordelagtigt at betale for den faktiske strøm, du bruger, frem for at betale for et månedligt abonnement.

2) Egen energiproduktion

Har du dit eget solcelleanlæg, der dækker en stor del af – eller måske hele – dit strømforbrug til opladning af elbilen, kan det være mindre fordelagtigt at have et ladeabonnement.

Producerer du din egen strøm, kan du desuden ikke få refusion af elafgiften, da du allerede har billigere strøm. Det samme gælder, hvis din bolig er registreret som elopvarmet – fx med jordvarme eller varmepumpe – da du i så fald allerede har reduceret elafgift.

 

Få et ladeabonnement hos Greenbow

Om et ladeabonnement er det rigtige valg for dig og din elbil, afhænger af flere faktorer. Mens et abonnement kan give dig større kontrol over opladningen og økonomiske fordele i nogle henseender, kan fravalget af abonnement være billigere, hvis du kun bruger din elbil sporadisk eller producerer din egen strøm.

For at du kan træffe den bedste beslutning, skal du nøje overveje dine opladningsbehov, budget, præferencer for offentlig opladning samt behovet for kundeservice og support.

Hos Greenbow har vi sammensat en ladeløsning, der byder på en række fordele og tjenester, som gør os til en af de bedste ladeoperatører på markedet – nemlig:

  • Zaptec Go – du får en af de bedste og mest avancerede ladebokse på markedet.
  • Strøm til ren indkøbspris – du betaler nøjagtigt det samme, som vi gør.
  • 300.000+ ladestandere – du får nem adgang til mere end 300.000 ladestander i hele Europa.
  • Høj service – oplever du problemer med din ladeboks, står vi klar til at hjælpe dig.

Prisen for et ladeabonnement afhænger af flere ting; om du vil låne eller købe ladeboksen, samt om du vil have et abonnement med eller uden elaftale. Du kan altid se prisen på vores bestillingsside, som du finder her.

Installation og opsætning af ladeboksen er naturligvis inkluderet i vores abonnement, og vi garanterer opsætning inden for 30 dage. Når du bestiller en ladeboks, starter vi altid med et indledende online møde, hvor du sammen med vores montør gennemgår, hvor ladeboksen skal monteres samt eventuelt ekstra arbejde i den henseende – for eksempel ekstra gravearbejde. Skal der udføres arbejde udover standardinstallationen, får du et tilbud på mødet, så du ved nøjagtig, hvad det kommer til at koste dig.

Hos Greenbow er der ingen skjulte gebyrer eller pludselige økonomiske overraskelser. Vi ønsker bare at gøre det enkelt og let at være elbilejer.

FAQ

Hvad er fordelene ved et abonnement til elbil?

Fordelene ved et ladeabonnement til elbil hos Greenbow er mange. For eksempel kan du få refusion af din elafgift, strøm til ren indkøbspris, fuld kontrol over din opladning og adgang til mere end 300.000 ladestandere på tværs af Europa.

Hvad er fordelene ved ikke at have et abonnement til elbil?

Der kan være økonomiske fordele forbundet med kun at betale for det faktiske forbrug til opladning af din elbil, hvis du ikke kører særlig langt, eller hvis du kun bruger din elbil lejlighedsvist.

Kan jeg få refusion af min elafgift, hvis jeg har solceller?

Hvis du selv producerer strøm til opladning af din elbil, kan du ikke få refusion i elafgiften. Det samme gælder, hvis din bolig er registreret som elopvarmet.