Opladning af elbil

25 april, 2023

Opladning af elbil er et relevant emne for dig, der overvejer at udskifte den fossile bil med en grønnere løsning, samt for dig, der allerede har investeret i en elbil. Det er nemlig afgørende at have adgang til pålidelig og hurtig opladning for at kunne bruge elbilen som en bæredygtig transportløsning.

Når elbilen skal oplades, kan det foregå på forskellige måder; via opladning derhjemme, på offentlige ladestandere eller ved hjælp af lynladere på eksempelvis tankstationer eller dedikerede ladestationer. De forskellige typer af ladebokse og ladestandere til opladning af elbil kan have forskellige funktioner og hastigheder og kræve forskellige betalingskort og/eller apps for at virke, og det er derfor et stort emne at sætte sig ind i.

Og der er flere faktorer at tage højde for end selve lademetoden. For eksempel priser, tid det tager at oplade og omkostninger ved at have en ladeboks installeret. Derudover er det vigtigt at overveje, hvordan man kan optimere sit strømforbrug for at reducere sine omkostninger og gøre opladningen mere effektiv.

Hos Greenbow er det vores mål at gøre det let og enkelt for alle at få adgang til pålidelig og billig opladning af elbil. Herunder finder du svar på alle de spørgsmål, du måtte have i den henseende, så du kan træffe informerede beslutninger om ladeløsninger og opnå en mere bæredygtig og omkostningseffektiv transportløsning – og ikke mindst få den bedst mulige opladning af din elbil.

 

Muligheder for opladning af elbil: Hjemmeladning, offentlige ladestandere og lynladere

Som elbilejer har du flere muligheder for at oplade din bil – nemlig:

  • Opladning derhjemme med egen ladeboks
  • Opladning på offentlige ladestandere
  • Opladning ved hjælp af lynladere

Hver løsning har sine fordele og ulemper, og det er vigtigt at vælge den, der passer bedst til dit behov og budget.

 

Opladning derhjemme

Hjemmeladning er en populær løsning, da det er bekvemt og pålideligt. Med en ladeboks installeret i carporten eller garagen kan du altid have en fuldt opladet bil klar til kørsel. Samtidig er der gode muligheder for omkostningseffektiv opladning, da du med den rette løsning kan vælge kun at lade elbilen, når strømmen er billig.

En ulempe ved denne løsning er dog, at det ofte tager længere tid at oplade din bil derhjemme end på en offentlig ladestander – i hvert fald de hurtige af slagsen – da de fleste hjemmeladere har en lavere ladehastighed.

Offentlige ladestandere

Opladning på offentlige ladestandere er en anden mulighed. Der er efterhånden flere og flere offentlige ladestandere rundt omkring i landet, og de kan være praktiske, hvis du er på farten og har brug for at oplade din bil, eller hvis du ikke kan lade derhjemme. Ladehastigheden på ladestandere i byen, ved indkøbscentre etc. er typisk den samme som derhjemme, nemlig 11-22 kWh.

En ulempe ved denne løsning er, at det kan være dyrere at oplade din bil på en offentlig ladestander end derhjemme, og du kan også opleve, at der er optaget eller at ladestanderen er ude af drift.

Lynladere

Lynladere er en anden kategori af offentlige ladestandere, og det er den hurtigste løsning til opladning af elbil. Med dem kan du oplade din bil på omkring 30-45 minutter – typisk med en ladehastighed på 150-350 kWh. Lynladere kan findes på motorveje og større tankstationer, og det kan være en god løsning, hvis du skal på en længere køretur og har brug for hurtig opladning.

En ulempe ved lynladere er til gengæld, at det kan være dyrt, og ikke alle elbiler er kompatible med den høje hastighed, ladestanderne tilbyder.

Hvad er den bedste løsning til opladning af elbil?

Med de mange forskellige muligheder for at lade din elbil, kan det være svært at vurdere, hvilken løsning der er den rette til dine behov og dit budget. Svaret er heller ikke så enkelt endda – det vil nemlig ofte være den bedste løsning at have adgang til alle tre muligheder.

Hjemmeladning er en praktisk og pålidelig løsning, som kan give dig fuld kontrol over din opladning. Offentlige ladestandere kan være en praktisk løsning, når du er på farten, eller hvis du i en periode ikke har mulighed for at oplade din bil derhjemme – både de langsomme ladestandere, men også lynladere som kan give dig mulighed for hurtig opladning, når du er på længere ture eller i presserende situationer.

Dog bør du have fokus på primært at oplade din elbil derhjemme, da det er den mest bekvemme og økonomiske løsning på lang sigt. Ved at have en ladeboks i dit hjem kan du oplade din elbil, når det passer dig bedst, og du undgår risikoen for, at offentlige ladestandere er optaget eller ude af drift.

Så kort sagt – har du nem adgang til en blanding af ovenstående muligheder, kan du sikre dig, at din elbil altid er klar til kørsel, og at du sparer penge og tid i processen. Og netop det kan lade sig gøre med et abonnement hos Greenbow. Vi har indgået samarbejde med en række ladeoperatører, som du hurtigt og let kan tilgå via vores app, hvor du kan se samtlige +300.000 ladepunkter i Europa – herunder om de er ledige, samt hvad prisen er. Opladningen startes enten med app’en eller din ladebrik, og betaling sker med det kreditkort, der er tilmeldt i app’en.

Opladning af elbil hjemme

Opladning af elbil hjemme er en praktisk og pålidelig løsning, der giver dig mulighed for at oplade din bil, når det passer dig bedst. Der er to muligheder for opladning derhjemme – nemlig:

  • Ladeboks
  • Stikkontakt (eller mormorlader)

En ladeboks er en kraftfuld og sikker løsning til opladning af din elbil derhjemme. Ladeboksen er typisk installeret af en professionel elektriker og kan levere mere strøm end en almindelig stikkontakt. Det betyder, at du kan oplade din bil hurtigere, og du undgår også risikoen for overbelastning af elnettet. En ladeboks kan desuden give dig mulighed for at styre og overvåge opladningen fra din smartphone eller computer, så du altid har kontrol over din opladning og kan time den efter elpriserne.

En mormorlader – eller blot opladning via stikkontakt – er en mindre kraftfuld løsning til opladning af din elbil derhjemme end ladeboksen. Laderen kan tilsluttes en almindelig stikkontakt, og det betyder, at du kan oplade din bil, når du er på besøg hos familie eller venner eller i en feriebolig, hvor en ladeboks ikke er tilgængelig. En mormorlader kan dog kun levere en mindre mængde strøm, og det betyder, at opladningstiden er længere.

Det er vigtigt at bemærke, at det ikke bør ske på daglig basis, at man oplader sin elbil ved hjælp af boligens stikkontakter. En almindelig stikkontakt er ikke designet til at levere den mængde strøm, en elbil kræver, og derfor kan det føre til overbelastning af elnettet og i værste fald brand. En ladeboks er derfor den sikreste og bedste løsning til opladning af elbil hjemme.

Zaptec Go – en suveræn og sikker ladeboks til opladning af elbil

Hos Greenbow tilbyder vi én – og kun den ene – ladeboks i kombination med vores ladeabonnement, nemlig Zaptec Go. Det gør vi, fordi vores eksperter har vurderet, at det er den ladeboks, der holder den højeste sikkerhed, og som samtidig ikke går på kompromis med hverken funktionalitet eller æstetik.

Zaptec Go er en innovativ og pålidelig ladeboks, der er designet til at gøre opladning af elbil nemt og sikkert. Den er udviklet af den norske virksomhed Zaptec, som er en af de førende producenter af smarte ladeløsninger i Europa, og med denne model får du verdens mindste ladeboks til privat brug.

Der er flere grunde til, at det er netop Zaptec Go, vi har lagt os fast på – blandt andet:

  • Zaptec Go er verdens mindste oplader til elbiler på op til 22 kW, og den kan derfor let integreres i boligen uden at fylde for meget visuelt.
  • Zaptec Go passer til alle elbiler, og du nyder derfor godt af stor fleksibilitet – fx hvis du vælger at skifte bilen ud med en anden model.
  • Zaptec Go er fremtidssikret. Selvom de fleste danskere stadig kun kan lade med 11 kW derhjemme, er ladeboksen udviklet til at klare 22 kW, så den er klar til fremtidige opdateringer af elnettet.
  • Zaptec Go scorer højt på sikkerheden – faktisk så højt at ladeboksen har vundet en topplacering i Norges Automobil-Forbunds sammenligning af opladere til elbiler.

En af fordelene ved Zaptec Go i kombination med et abonnement hos Greenbow er den intelligente teknologi, der giver dig mulighed for at styre og overvåge din opladning på en nem og bekvem måde. Du kan blandt andet bruge vores app til at planlægge din opladning og monitorere dit strømforbrug, så du altid er opdateret på batteriets tilstand.

Samlet set er Zaptec Go en suveræn og sikker løsning til opladning af din elbil derhjemme. Med dens avancerede teknologi, fleksibilitet og brugervenlighed kan du få den bedst mulige opladningsoplevelse, mens du samtidig sparer penge og bidrager til en mere bæredygtig fremtid.

 

3 tips: Sådan får du den billigste opladning af din elbil

Vi kommer ikke udenom, at prisen spiller en rolle, når vi taler om opladning af elbiler. Når du oplader din elbil derhjemme, er det derfor vigtigt at have fokus på at få den billigst mulige opladning, og der er flere ting, du kan gøre for at reducere dine omkostninger – blandt andet:

  1. Vælg det rigtige abonnement
  2. Oplad på de rigtige tidspunkter
  3. Undgå overopladning

Dit ladeabonnement er afgørende for, hvor mange penge du bruger på opladning hver måned, og derfor kan du med fordel bruge tid på at sætte dig grundigt ind i mulighederne. Hos Greenbow tilbyder vi et abonnement, hvor du oplader din elbil med strøm til ren indkøbspris, hvilket betyder, at du betaler den samme pris for strømmen, som vi betaler til producenterne. Dette kan give dig store besparelser på din elregning, især hvis du oplader din elbil ofte.

Ved at oplade din elbil på de rigtige tidspunkter kan du opnå billigere opladning og desuden reducere belastningen på elnettet. Det skyldes, at strømmen ofte er billigere i nattetimerne, hvor der er et overskud af elproduktionen i forhold til forbruget, hvorfor strømmen ikke koster nær så meget. Hos Greenbow får du altid strømmen til indkøbspris, og du kan derfor let udnytte udsvingene og oplade bilen, når det er billigst – og for at gøre det så let for dig som muligt kan du bruge vores app til at planlægge din opladning.

Sidst men ikke mindst bør du være opmærksom på overopladning af din elbil. Du bør som udgangspunkt ikke oplade bilens batteri mere end 80-90 %, da det kan føre til unødvendigt høje omkostninger og skade dit batteri på lang sigt.

Opladning af elbil – med eller uden abonnement?

Når det kommer til opladning af elbiler, er der to hovedmuligheder: at betale for en tjeneste med abonnement eller at betale for hver enkelt opladning uden abonnement. Hvis du har et abonnement, får du mulighed for service og vedligeholdelse af dine ladeboks, og ofte får du også adgang til en række offentlige ladestandere, så du kan oplade din bil på forskellige steder. Det kan være en bekvem og tidsbesparende mulighed, især hvis du kører lange distancer og har brug for hurtig og nem adgang til ladestationer.

Men at have et abonnement kan også have sine ulemper. For det første kan det være en dyrere løsning, især hvis du ikke bruger din elbil ret ofte eller har brug for at oplade den på forskellige steder. For det andet kan det være svært at finde ledige ladestandere, hvis du har adgang til specifikke offentlige ladestandere, især i travle områder, hvor mange andre elbilejere også konkurrerer om at få adgang til dem.

I sidste ende afhænger valget af opladningsmetode af dine personlige behov og præferencer. Du skal overveje, hvor ofte du kører i din elbil, hvor langt du normalt kører, og hvor nemt det er for dig at finde en ledig ladestation. Med disse overvejelser i tankerne kan du træffe en informeret beslutning om, hvilken opladningsmetode der passer bedst til dine behov og livsstil.

Elbil – opladning med abonnement hos Greenbow

Med et ladeabonnement hos Greenbow får du først og fremmest installeret en Zaptec Go ladeboks i dit hjem. Vi sørger for installationen, og derefter får du adgang til Greenbow app’en, hvor du kan planlægge dine opladninger til at begynde, når strømmen er billigst.

Service og vedligeholdelse på ladeboksen er inkluderet i prisen, og udover muligheden for at lade derhjemme giver vores app dig adgang til mere end 300.000 ladere i hele Europa. Her skal du selv betale for opladningen, men det foregår enkelt og let via vores app, så du ikke behøver at downloade en app og registrere dig hos et nyt selskab for hver gang, du ønsker at lade på en anden ladestander end din egen.

Den helt store fordel ved et ladeabonnement hos Greenbow er desuden, at du får adgang til en favorabel elaftale med strøm til ren indkøbspris, ligesom du kan få refusion af elafgiften for alle de kWh, du lader på bilen; 69,7 øre/kWh ekskl. moms. På den måde får du et godt udgangspunkt for billig opladning hver gang.

Opladning af elbil uden abonnement

Det kan sagtens lade sig gøre at have en elbil uden at have et ladeabonnement, hvis du blot køber en ladeboks selv. Hvis du vil have refusion af din elafgift, kræver det dog, at du også har en serviceaftale med en ladeoperatør – fx Greenbow.

Om det er en fordel eller ej, afhænger af, hvilket abonnement du vælger, og hvor du primært oplader din bil. Hvis du kører meget lidt, er et abonnement måske ikke pengene værd, og hvis du har en bolig, der er registreret som elopvarmet, kan du ikke få yderligere refusion af elafgiften på din opladning – og så er gevinsten ved et abonnement ikke så stor. Lader du til gengæld derhjemme næsten hver nat, og varmer du op med eksempelvis fjernvarme eller fyr, så er der penge at hente ved en refusion i elafgiften, og så er et ladeabonnement sandsynligvis en god idé.

Er du i tvivl, eller har du spørgsmål vedrørende vores abonnementsløsninger, er du altid velkommen til at ringe og få en snak med en af vores medarbejdere. Vi uddyber gerne dine muligheder og hjælper dig med at finde ud af, hvilken løsning der passer bedst til dine behov og dit budget.

Hvad er refusion af elafgift?

Reduceret elafgift er en ordning, der er indført af regeringen for at fremme brugen af elbiler blandt danskerne. Formålet er at gøre det økonomisk attraktivt at vælge det grønne alternativ til brændstofbilen og installere en ladeboks derhjemme.

I praksis betyder ordningen, at du som elbilejer kan få refusion af din elafgift, når du lader din bil via en privat ladeboks på din egen matrikel. Det foregår ved, at ladeoperatøren adskiller strømforbruget til opladning af elbil fra det generelle strømforbrug i husstanden, så elselskabet kan aflæse, nøjagtig hvor meget strøm der går til opladning. Herefter søger dit elselskab om refusion i din elafgift hos SKAT, og når refusionen udbetales, sendes den direkte videre til dig.

På grund af behandlingstiden hos SKAT kan der være en forsinkelse på op til to måneder, fra du har brugt strøm til opladning, til du modtager din refusion. Det hele sker dog automatisk, og hos Greenbow bliver refusionen blot fratrukket din faktura, så du ikke selv skal gøre noget.

For at være berettiget til refusion af elafgift, skal du opfylde følgende krav:

  • Din ladeboks skal være i overensstemmelse med de gældende tekniske standarder og krav fastsat af myndighederne samt være registreret på din bopæl.
  • Du skal have en særskilt elmåler, som udelukkende måler det strømforbrug, der anvendes til opladning af din elbil. Denne er typisk integreret i ladeboksen – og det gælder også for Zaptec Go.
  • Din ladeboks skal serviceres og aflæses af en ladeoperatør, der er godkendt til at administrere refusionsordningen. Ladeoperatøren er ansvarlig for at indsamle de nødvendige data og indberette dem til SKAT.
  • Din bolig må ikke være elopvarmet – fx med jordvarme eller varmepumpe – da du i så fald allerede har nedsat elafgift og ikke kan få yderligere refusion på grund af opladning af elbil. Det samme gør sig gældende, hvis du har monteret solceller.

Hos Greenbow håndterer vi processen med refusion af elafgift fra start til slut, så du ikke selv skal gøre noget – og ladeboksen fra Zaptec Go er naturligvis godkendt til ordningen.

Opladning af elbil – pris

Elbiler bliver et mere og mere populært alternativ til traditionelle benzin- eller dieseldrevne biler, men det kan være svært at få greb om prisen for en opladning sammenlignet med prisen for at tanke bilen med brændstof.

Der er forskellige faktorer, der påvirker opladningsprisen, herunder de forskellige typer af ladestationer, strømpriser og ladehastighed. For at få overblik over, hvor meget en opladning af elbil koster, er det nødvendigt at forstå de respektive faktorer.

Hvad koster en opladning af elbil?

Lademetode

Når man skal beregne, hvad en opladning af elbil koster, er det først og fremmest nødvendigt at kigge på lademetoden. Anvender du din egen ladeboks, lader du på offentlige ladestandere eller bruger du primært lynladere rundt omkring i landet?

Ved offentlige ladestandere såvel som lynladere er regnestykket enkelt, for her betaler du up front per kWh, du bruger. Hurtigladning er den dyreste mulighed, men her kan du til gengæld også lade en elbil op til 80% på cirka 30 minutter. Priserne varierer som regel mellem 2,00 kr. og 5,00 kr. per kWh for offentlige ladestandere og mellem 4,00 kr. og 8,00 kr. per kWh for lynladere. Dermed løber det hurtigt op, hvis du eksempelvis skal bruge 60 kW, før bilens batteri er klar igen.

Når du lader din elbil hjemme, er det fristende at stille det samme enkle regnestykke op som ovenfor – nemlig: elforbrug x elpris. Bruger du for eksempel 60 kWh på en opladning, og betaler du 2,5 kr./kWh, koster det altså 150 kr. at lade bilen op. Men så enkelt er det desværre ikke, når det kommer til hjemmeladning. Du skal nemlig også tage højde for andre faktorer som refusion af elafgift samt omkostninger til dit ladeabonnement.

Prisen på strøm

Strømprisen er en anden væsentlig faktor, der påvirker omkostningerne for opladning af elbil. Priserne varierer afhængigt af geografisk placering, tidspunkt på dagen og årstiden.

Hvis du har strøm til fast pris, er regnestykket forholdsvis enkelt. Har du derimod et abonnement, hvor prisen varierer – fx hos Greenbow – kan det betale sig at være opmærksom på, hvornår på døgnet strømmen er billigst og planlægge din opladning herefter.

Ladehastighed og effektivitet

Ladehastigheden afhænger både af bilens batterikapacitet og ladestationens effekt. En privat ladeboks lader som regel med 11 kWh, mens en lynlader kan lade med op til 350 kWh. Generelt set er det billigere at oplade bilen med lavere hastighed, da dette er mere effektivt og reducerer energitab, hvorimod hurtigladning kan reducere batteriets levetid på lang sigt.

Hvor lang tid tager det at lade en elbil op?

Opladningstiden for elbiler varierer afhængigt af flere faktorer, herunder bilens batterikapacitet, ladestanderens effekt og den aktuelle ladetilstand for batteriet. Det betyder, at der ikke er et enkelt svar på, hvor lang tid det tager at oplade en elbil. Når det er sagt, er det alligevel relevant at kigge på opladningshastigheden, da den ofte er afgørende for, om en elbil kan dække det daglige kørselsbehov.

Som udgangspunkt kan det tage alt mellem 1-10 timer at oplade en elbil.

Batterikapaciteten spiller en rolle, da den angiver, hvor meget energi batteriet kan lagre. Jo større kapacitet, jo længere rækkevidde – men også længere opladningstid.

Ladestanderens effekt har også betydning, da der er stor forskel på, om du lader med 11 kW på din egen ladeboks eller med 350 kW på tankstationens lynlader. Sidstnævnte kan typisk lade en elbil op til 80% kapacitet på cirka 30 min., mens førstnævnte skal bruge det meste af natten.

Batteriets ladetilstand er også en faktor, der spiller ind. Lithium-ion batterier, som er den mest almindelige batteritype i elbiler, oplades hurtigere, når de er næsten tomme, og langsommere, når de nærmer sig fuld kapacitet. Det betyder, at de første 80% af opladningen går væsentlig hurtigere end de sidste 20%.

Bliv kunde hos Greenbow

Hvis du er på udkig efter en pålidelig og bæredygtig ladeoperatør til din elbil, er Greenbow det oplagte valg. Vi tilbyder en række fordele og tjenester, der gør os til en af de bedste ladeoperatører på markedet.

For det første bruger vi ladeboksen Zaptec Go, som er en af de bedste og mest avancerede ladebokse til privat brug. Den er designet til at give dig en hurtig og effektiv opladning, samtidig med at den er meget pålidelig og sikker – og så kan den naturligvis anvendes i kombination med vores app, så du kan planlægge og monitorere din opladning.

En anden stor fordel ved at vælge Greenbow som din ladeoperatør er, at du får strøm til ren indkøbspris. Det betyder, at du ikke behøver at betale høje gebyrer eller ekstra omkostninger, når du oplader din elbil; du betaler nøjagtigt det samme, som vi gør. Hos Greenbow tror vi nemlig på, at det skal være nemt og bekvemt at oplade sin elbil, og at det ikke skal være en dyr eller besværlig proces.

Derudover giver vi dig adgang til mere end 300.000 ladestandere i Europa gennem vores app. Det betyder, at du altid kan finde en ladeplads, uanset hvor du befinder dig. Vores app giver dig også mulighed for at se ledige ladestandere i realtid, så du ved, hvor du skal køre hen, når batteriet kalder på mere strøm. Prisen for opladning på disse standere er ikke inkluderet i abonnementet, men betales særskilt – du slipper dog for besværet med at oprette dig som kunde hos hver enkelt ladeoperatør, da du kan betale direkte gennem vores app.

Grøn strøm til din elbil når det er muligt

Hos Greenbow vil vi gerne være en del af den grønne omstilling, og vi ønsker at fremme bæredygtighed og miljøvenlighed ved at tilbyde kunderne mulighed for at tilkøbe grøn strøm. Men grøn strøm er ikke så enkelt endda. Elmarkedet er nemlig et samspil mellem tre forskellige aktører:

  • Elproducenter
  • Netselskaber
  • Elselskaber

Elproducenterne er de virksomheder, der producerer strøm. Det kan gøres på flere forskellige måder, herunder ved hjælp af solenergi, vindenergi, vandkraft og atomkraft samt ved hjælp af mindre bæredygtige løsninger som afbrænding af gas og kul.

Alle elproducenter i Europa er forbundet til ét samlet og fælles elnet, der sikrer, at vi alle kan købe strøm i et frit marked. Der er mange fordele ved det – blandt andet et effektivt marked med en stabil pris på el – men der er også en stor ulempe, nemlig at man ikke kan adskille bæredygtig og ikke-bæredygtig strøm, fordi det hele blandes sammen i vores fælles elnet.

Netselskaberne er dem, der sørger for, at strømmen bliver transporteret fra det fælles elnet og videre ud til boliger, virksomheder og institutioner rundt omkring i landet. Denne transport betaler du som boligejer for, men ikke direkte til netselskabet – det er en del af din regning hos dit elselskab.

Elselskaberne er de virksomheder, vi køber strøm af – for eksempel Greenbow.

Alle elselskaber køber strøm samme sted, nemlig på elbørsen, hvor prisen på daglig basis fastsættes ud fra udbud og efterspørgsel.

Hvordan kommer grøn strøm ind i billedet?

Som ovenstående viser, er det ikke muligt udelukkende at købe grøn strøm på elbørsen, da al strøm fra elproducenterne ender i samme pulje – grøn eller ej. Indimellem skinner solen ikke, og vinden er helt stille, og så tager mindre bæredygtige energikilder over. Det sikrer, at der altid er strøm i stikkontakterne, men det får også prisen til at stige.

Hos Greenbow ville vi ønske, at det var muligt at separere den grønne strøm fra den mindre bæredygtige strøm, så man som forbruger selv kan bestemme, hvad man vil købe. Det er desværre ikke en mulighed i øjeblikket, og for at kompensere for den del af strømmen, der er sort, tilbyder vi at købe grønne certifikater for kunderne – det koster en merpris på 14 øre/kWh. Med certifikaterne yder du et ekstra bidrag til de bæredygtige elproducenter, som får en højere pris for strømmen.

Bliv kunde hos Greenbow i dag

Ønsker du en ladeoperatør, der kan sikre dig en pålidelig, bæredygtig og prisvenlig opladningsløsning til din elbil, så er Greenbow det rette valg.

Med den avancerede Zaptec Go ladeboks, strøm til ren indkøbspris, adgang til mere end 300.000 ladestandere i Europa og fokus på miljøvenlighed, kan du være sikker på, at du får den bedste opladningsoplevelse, når du vælger os.

Er du i tvivl, har du spørgsmål til vores ladeløsninger eller kan du bare ikke finde ud af, hvilket abonnement der er det helt rigtige for dig, så kontakt vores kundeserviceafdeling. Her sidder dygtige medarbejdere klar til at dele ud af viden og gode råd, så du kan træffe en beslutning på et velovervejet grundlag – og vælger du os som dit elselskab og ladeoperatør, hjælper vi dig naturligvis igennem hele processen, så du inden længe kan oplade din elbil sikkert og hurtigt derhjemme.

FAQ

Hvilke muligheder er der for opladning af elbil hjemme?

Opladning af elbil hjemme kan enten foregå med ladeboks eller med mormorlader. Sidstnævnte anbefales dog ikke, da det ikke er sikkerhedsmæssigt forsvarligt i længere tid ad gangen.

Skal man have et ladeabonnement sammen med sin ladeboks?

Nej, du behøver som udgangspunkt ikke at have et ladeabonnement. Du skal dog have en serviceaftale med en ladeoperatør, hvis du vil have refusion af din elafgift, og derfor kan det ofte ikke betale sig at lade elbilen uden at have et abonnement.

Kan jeg lade på andre ladestandere end min egen, hvis jeg vælger Greenbow?

Hos Greenbow kan du lade på din egen ladeboks og kun betale den rene elpris. Du får også adgang til mere end 300.000 ladestandere i Europa gennem vores app, men her skal du betale den aktuelle pris per kWh.