Ladestation

25 april, 2023

Elbiler bliver stadig mere populære, og som følge heraf er efterspørgslen på pålidelige og effektive ladestationer til privat brug større end nogensinde. Som en af markedets bedste leverandører af ladebokse og ladeabonnementer forstår vi vigtigheden af at gøre opladning af din elbil så nem og bekvem som muligt.

For at du kan vælge den helt rette løsning til dine behov, er det essentielt at forstå, hvad en ladestation til elbil er, hvilke fordele de bringer til din dagligdag, samt hvorfor det er en klog investering at installere en ladestation i dit hjem.

 

Hvad er en ladestation til elbil?

En ladestation er en elektrisk enhed, der gør det muligt at oplade din elbil – hvad enten det er derhjemme, på arbejdet eller på offentlige steder – langt mere effektivt end en almindelig stikkontakt. Den fungerer som mellemled mellem elnettet og din elbil og styrer opladningsprocessen for at sikre, at bilens batteri oplades sikkert og effektivt.

Hos Greenbow tilbyder vi én type ladestation og kun den ene. Det skyldes, at vores eksperter har gennemtrawlet markedet og vurderet, at ladeboksen Zaptec Go ganske enkelt af en af de mest sikre og pålidelige ladestationer på markedet.

Zaptec Go er designet med brugervenlighed og sikkerhed i tankerne, hvilket betyder, at du kan oplade din elbil sikkert og effektivt uden at bekymre dig om elektriske fejl. Samtidig er det verdens mindste ladestation til privat brug, hvilket betyder, at den let kan integreres i din garage eller indkørsel.

 

Ladestation til elbil – pris

Prisen for en ladestation til elbil varierer afhængigt af flere faktorer, såsom boksens kapacitet, tekniske specifikationer, mærke og eventuelle ekstra funktioner, ligesom det også har en betydning, om du låner eller køber ladestationen, samt om du skal have et medfølgende ladeabonnement eller ej.

Husk at overveje både de kortsigtede og langsigtede omkostninger ved at investere i en ladestation til din elbil. Selvom det kan synes som en stor udgift nu og her, kan bekvemmeligheden og tidsbesparelsen ved at kunne oplade din bil derhjemme, samt de potentielle besparelser på energiomkostningerne, gøre det til en værdifuld investering i det lange løb.

Hos Greenbow kan du enten vælge at låne ladestationen for et månedligt gebyr, eller du kan købe den. Du kan også starte med at låne ladestationen for så at frikøbe den senere – prisen for det kan du få hos vores kundeserviceafdeling.

 

Hvad koster det at oplade en elbil hjemme?

En af de helt store fordele ved at have en ladestation på egen matrikel er, at det ofte er mere økonomisk at oplade bilen hjemme sammenlignet med at benytte offentlige ladestandere. Men hvad er den nøjagtige pris for opladning af elbil hjemme?

Svaret på det spørgsmål afhænger af forskellige faktorer, herunder din strømpris, hvilken elbil du har samt kapaciteten af din ladestation – og så spiller det desuden en væsentlig rolle, om du har et ladeabonnement eller ej.

Vælger du en ladestation uden et tilhørende abonnement, betaler du for hver kWh, der bruges til opladning af elbilen, og du er ikke berettiget til refusion af din elafgift.

Beslutter du dig for en løsning, der inkluderer et abonnement, vil du opleve, at de forskellige udbydere sammensætter priser og betaling på forskellige måder. Hos Greenbow betaler du også per kWh, du bruger, og da strømmen leveres til ren indkøbspris, er det svært at finde en billigere løsning. Desuden har du mulighed for at få refusion af din elafgift, og det sørger vi naturligvis for, at du får.

Men for at vende tilbage til spørgsmålet om, hvad det koster at oplade en elbil derhjemme, er det altså ikke helt klart. Du er nødt til at se på den aktuelle strømpris og gange den med det antal kWh, der bruges til at oplade batteriet. Derefter skal du trække refusionen af elafgiften fra og lægge omkostningerne til dit ladeabonnement til. Det kan virke kompliceret, men med Greenbow er det heldigvis nemt at følge med i både strømpriser og strømforbrug via vores app, og du får derfor hurtigt overblik over, hvor meget du rent faktisk bruger per opladning.

Oplad bilen nemt og billigt derhjemme

Der er mange fordele ved at have en ladestation derhjemme. Først og fremmest den store fleksibilitet der følger med muligheden for at lade når som helst, det passer dig. Derudover er der ofte en økonomisk gevinst at hente ved at lade elbilen hjemme frem for på offentlige ladestationer, ligesom du med den rette løsning kan planlægge din opladning til de tidspunkter på døgnet, hvor strømmen er billigst – for eksempel om natten.

Er du på udkig efter en pålidelig ladeoperatør til at montere din ladestation og håndtere den efterfølgende service og vedligeholdelse, er Greenbow det oplagte valg. Ikke nok med at du får glæde af den effektive Zaptec Go ladeboks, du får også strøm til ren indkøbspris.

Begrebet ren indkøbspris dækker over det faktum, at du betaler nøjagtig det samme for strømmen hos os, som vi betaler på elbørsen. Du får altså optimale betingelser for nem og billig opladning af din elbil.

 

Find den rette ladeløsning hos Greenbow

Har du besluttet dig for at investere i en ladestation til hjemmefronten, er vi hos Greenbow klar til at hjælpe dig. Hos os får du en pålidelig, bæredygtig og prisvenlig ladeløsning til din elbil, og vi garanterer en fleksibel og simpel løsning, der gør det enkelt og let at være elbilejer.

Udover den effektive Zaptec Go ladeboks får du gennem vores abonnement adgang til mere end 300.000 ladestationer på tværs af Europa, så du med få klik på din smartphone kan oplade, når du er på farten – også når du er uden for landets grænser.

Vil du høre mere, så tøv ikke med at kontakte os – og har du mod på selv at undersøge tingene nærmere, kan du med fordel tage vores test for at finde ud af, hvilken ladeløsning der matcher dine behov bedst.

FAQ

Hvad er en ladestation til elbil?

En ladestation til elbil er blot en anden betegnelse for ladestandere eller ladebokse. Det er en elektrisk enhed, der hjælper med opladning af elbilens batteri.

Hvad koster en ladestation til elbil?

Prisen for en ladestation afhænger af mange forskellige faktorer – for eksempel om du køber eller låner ladestationen, samt om du vælger at få et ladeabonnement eller ej.

Er Zaptec Go en sikker ladestation til hjemmebrug?

Zaptec Go har scoret høje resultater i sikkerhedstest i Norge, hvor Zaptec har base. Det skyldes blandt andet, at ladestationen er udviklet med flere forskellige sikkerhedstiltag, der gør det muligt for ladeboksen at afbryde en opladning, hvis der er problemer.