Elbil – opladning: Hvilket abonnement skal du vælge?

18 juli, 2023

For langt de fleste elbilejere er det en fordel at have et abonnement hos en udbyder. Abonnementet giver dig altid adgang til forskellige offentlige ladestandere, ligesom du også kan få abonnementer, der inkluderer service af din ladeboks og refusion af elafgiften, hvis du har en ladeboks derhjemme.

I dag findes der en række firmaer, der tilbyder abonnement til ejere af elbiler. Det kan derfor være noget af en jungle at finde ud af, hvilket abonnement, der er det rette for dig. Har du ikke ladeboks derhjemme, er der en række abonnementer, du med det samme kan sortere fra. I det tilfælde har du jo ikke brug for opdatering og service af din ladeboks og refusion af elafgiften.

For eksempel har vi hos Greenbow en pris, der også er lav og attraktiv for dig, der ikke har ladeboks derhjemme.

Generelt vil prisen være et vigtigt parameter, når du skal vælge et abonnement. Der er ingen grund til, at du betaler for meget, men samtidig skal du heller ikke gå på kompromis med funktioner, der kommer til at være gøre en stor forskel i din dagligdag.

Undersøg hvilke offentlige ladestandere, der hører med

Et godt parameter at vælge abonnement ud fra, uanset om du har egen ladeboks eller ej, er hvilke offentlige ladestandere, der hører med i abonnementet.

Oplader du altid ved offentlige ladestandere, er det særligt vigtigt, at dit abonnement giver adgang til standere i dit område. Oplader du mest derhjemme, men bruger offentlige ladestandere, når du tager på ferie eller kører langt, har du brug for, at dit abonnement inkluderer mange forskellige udbydere.

Hos Greenbow arbejder vi hele tiden på at give dig adgang til flere offentlige ladestandere. I øjeblikket får du adgang til over 300.000 i hele Europa gennem vores app. Du betaler gennem Greenbow appen, når du lader op, også hvis du bruger forskellige udbydere.

Læs mere: Opladning på farten

image

Begrænsning på strøm

Et andet vigtigt parameter at tage i betragtning, når du skal vælge abonnement, er, om der er en begrænsning på strøm på, hvor meget strøm du kan bruge hver måned. Er der det, bør du sørge for at afstemme det med dit kørselsbehov. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ting, at der er en begrænsning på strøm – det skal bare ikke stå i vejen for dig.

Bruger du din elbil meget, vil det typisk være smartest, at der ikke er nogen begrænsning på, hvor meget strøm du kan bruge til en given pris. Hos Greenbow afregner vi altid efter forbrug, uanset om du bruger meget eller lidt.

Kan jeg klare mig uden et abonnement?

Måske har du overvejet, om du overhovedet har brug for et abonnement som ejer af en elbil. Du kan sagtens klare dig uden, men abonnementet er med til at gøre din hverdag nemmere og billigere. Uden et abonnement vil du selv skulle sørge for service til din ladeboks, og du kan ende med at have en del forskellige apps downloadet på mobilen, når du skal bruge forskellige offentlige ladestandere.

Derudover har du ikke mulighed for at få afgiftsrefusion for den el, du har brugt derhjemme. For at få refusion skal du være kunde hos et firma som Greenbow. Refusionen er en tilbagebetaling af den elafgift, du betaler sammen med hver forbrugte kWh. Det er en mulighed, som tilbydes for at gøre det mere attraktivt at være elbilejer.

Som du kan se, er der mange fordele ved at have et abonnement. Typisk er der kun to situationer, hvor det ikke kan betale sig at have et abonnement. Den ene er, hvis du ikke bruger din elbil særlig meget. Den anden er, hvis dit brug af din elbil svinger meget. For eksempel hvis du i nogle perioder kører meget, og i andre måske slet ikke.

Læs mere: Ny elbilist – Gode råd og tips til din nye elbil

FAQ

Hvilket abonnement skal jeg vælge til elbil?

Hvilket abonnement, du skal vælge til elbil, kommer an på, hvad dit behov er. Har du for eksempel en ladeboks derhjemme, eller lader du udelukkende ved offentlige ladestandere? Vil en begrænsning på, hvor meget strøm du må bruge, være en hindring for dig? Og hvor meget er du villig til at betale for abonnementet?

Hvad koster et abonnement til opladning af elbil?

Priserne på abonnementer varierer meget. Der findes priser fra alt fra 49 til 799 kroner i øjeblikket (juli 2023). Du kan dog ikke vælge udelukkende baseret på prisen, men skal også se på, hvad du får ud af abonnementet.

Kan man oplade gratis?

Der er ikke så mange steder, hvor du har mulighed for at helt gratis. Der findes dog nogle ladestandere i de store byer.