Hvilken ladestander skal jeg vælge?

12 juli, 2023

Når du anskaffer en elbil, melder spørgsmålet om, hvilken ladestander du skal vælge, sig rimelig naturligt. Der er mange aspekter at tænke over, inden du køber en ladestander.

Der findes dog ikke noget entydigt svar på spørgsmålet. Den rette ladestander er den, der passer til dit behov. Det er derfor vigtigt, at du først og fremmest tænker over, hvad dit behov er.

Det skal du tænke over, inden du anskaffer en ladestander

Der er en række faktorer, som du bør tænke over, inden du anskaffer en ladestander. Det er blandt andet effektiviteten, mulige indstillinger og serviceaftale.

Effekten er de kilowatt, som din ladestander  er gearet til. Der kan du vælge mellem 3,7, 11 og 22 kW. De fleste biler passer i dag til en ladestander på 11 kW, hvor den vil kunne oplade bilen på en nat. Hos Greenbow bruger vi Zaptec Go ladestanderne. Ved en standardinstallation er de på 11 kW, men for en lille merpris kan du få en, der kan bruges op til 22 kW. Dermed får du en fremtidssikret løsning, men du skal være opmærksom på, at det er de færreste husstande, der er gearet til det på nuværende tidspunkt.

Du bør også se på, hvilke indstillinger en ladestander har. I dag er det normalt at gå meget op i elpriserne, og som elbilejer vil du kun komme til at lægge endnu mere mærke til det. For der kan være en del penge at spare på, at du lader op, når strømmen er billig. En rigtig smart funktion for en ladestander er derfor, at du kan vælge, hvornår din bil skal lade op. Med boksene fra Zaptec Go kan du sætte kablet i bilen og vælge i vores app, hvornår bilen skal lade op.

Regner du med primært at lade derhjemme, giver det mening at have en serviceaftale på ladestanderen. Med serviceaftalen får du selvfølgelig reparation og opdatering af ladeboksen. Derudover sørger firmaet, du har tegnet serviceaftale hos, for at søge om afgiftsrefusion for dig. Det er en refusion af elafgiften på den el, du bruger til at lade op med.

image

Mærket på ladestanderen

Inden du anskaffer en ladestander, bør du også tænke over, hvilket mærke den har. De fleste firmaer fremstiller i dag ladestandere, der har et flot design og ikke fylder så meget. Det er altid rart, når du skal have den hængende synligt på huset eller i garagen. Men er selvfølgelig ikke det vigtigste parameter.

Det er derimod sikkerheden. En vigtig grund til, at vi har valgt at bruge ladestanderen fra Zaptec Go, er, at de er meget sikre, og sikkerheden hos vores kunder er en af vores mærke punkter. Hvis du derimod vil finde noget der minder om Zaptec Go, som også kører med 22 kW, har samme størrelse samt et flot design, så skal du hen i en Easee ladestander. Her har de svenske sikkerhedsmyndigheder dog for nylig (marts 2023) forbudt dem på det svenske marked, fordi der angiveligt mangler flere sikkerhedskompenenter. Det er derfor altid en god ide, at du undersøger et mærke grundigt, inden du endeligt beslutter dig for, hvilken ladeboks du gerne vil have.

Læs mere om vores priser og abonnementer her.

FAQ

Hvad skal jeg lægge vægt på, når jeg skal vælge en ladestander?

Der er flere aspekter, du skal lægge vægt på, når du vælger en ladestander. Først og fremmest, at det er en ladestander, der har den rette effekt, har de indstillinger, du har brug for, for eksempel muligheden for at lade op om natten, og at den har en serviceaftale, hvis du primært kommer til at lade op derhjemme.

Hvor meget betyder mærket, når jeg skal vælge en ladestander?

Mærket af en ladestander har klart en betydning for, hvilken du skal vælge. Her hos Greenbow bruger vi ladestandere fra Zaptec Go, da de er sikre, pæne og fremtidssikrede pga. de er gearet til en effekt på 22 kW, selvom de fleste biler i dag kun bruger 11 kW.

Skal jeg vælge ladestander med eller uden abonnement?

For de fleste kan det bedst betale sig at vælge en ladestander med abonnement. Der kan dog være situationer, hvor det giver mening ikke at have et. Den ene er, hvis du enten kun bruger din elbil meget lidt, eller hvis det er meget forskelligt, hvor meget du bruger din elbil. En anden er, hvis du får din energi fra solceller.