Opladning af elbil i Tyskland: Bliv klar til turen sydpå

12 juli, 2023

Har du været vant til at tage på ferie i din bil eller bruge den i arbejdssammenhænge, når du skulle til udlandet, kan det pludselig føles som noget helt nyt, når du skal det i en elbil.

Går turen til Tyskland, behøver du dog ikke at frygte at strande et sted uden mulighed for at lade op: Tyskland er nemlig godt med i forhold til elbiler, og du finder masser af lynladere langs med den tyske autobahn. Lige meget om du skal igennem landet for at komme til Sydeuropa, eller Tyskland er destinationen i sig selv, vil du altså sagtens kunne lade op.

Husk, at tommelfingerreglen er, at du kun bør lade op til 80 %, når du lader på farten. Det tager længere tid at lade de sidste 20 % op til 100 %, og du kan sagtens køre videre med et batteri, der er 80 % fuld.

Betaling af opladning af elbil i Tyskland

Lige som Danmark er der selvfølgelig forskellige selskaber, der har opsat ladestandere i landet. Det kan blive noget af et puslespil, hvis du skal have apps til dem alle sammen for at kunne danne dig et overblik over, hvor de står, og betale for at lade ved dem.

Som kunde hos Greenbow får du adgang og overblik over 300.000 ladestandere i hele Europa, en god del af dem i Tyskland. Du betaler via appen, lige meget hvilket firma ladestandere tilhører, og får derfor kun en samlet regning for at lade på hele ferien. Det gør ikke bare hele opladningssituationen nemmere, men også langt nemmere for dig at overskue din økonomi.

image

Tjek om overnatningsstedet tilbyder opladning

I takt med, at elbiler bliver mere og mere almindelige i Tyskland, er der selvfølgelig også flere og flere overnatningssteder, hvor du har mulighed for at lade op. Skal du være det samme sted i længere tid, kan det være rart at tjekke på forhånd, at du kan lade din elbil op. Det giver en højere grad af fleksibilitet, at du bare kan sætte elbilen til om aftenen og komme ud til en opladt bil næste morgen.

Læs mere om at blive kunde hos Greenbow her, og hvilke andre fordele der også er ved det.

Blå og grønne mærker

Skal du på ferie i Tyskland, er det værd at undersøge, om du skal have enten et blåt eller et grønt mærke.

Det blå mærke giver adgang til gratis parkering i nogle byer. Det er derfor kun relevant for dig, der skal opholde dig i landet, men ikke for dig, der bare kører igennem.

De tyske elbiler har en særlig nummerplade med et E på, der gør det tydeligt, at der er tale om elbiler. Det har danske elbiler ikke, og de har derfor brug for det blå bilmærke for at gøre brug af de samme fordele som tyske elbiler. Mærket kan købes ved motorkontorer og koster 15-20 euro og skal sidde i bagruden. Det er en god ide at købe det ved grænsen, da de der er vant til at sælge det til udlændinge.

Det grønne mærke er et miljømærke, som du skal have for at køre ind i nogle tyske storbyer. Det gælder for eksempel Berlin, Hannover og Bremen. Alle elbiler kan få mærket, der koster 5-6 euro og kan købet på motorkontorer, synskontorer og lign. Mærket skal sidde i forruden.

De to mærker er ikke et krav at have, når du kører igennem Tyskland, men giver nogle ekstra fordele og muligheder.

FAQ

Er det nemt at lade elbil op i Tyskland?

Ja, det er nemt at lade elbil op i Tyskland. Lige som i Danmark kommer der flere og flere elbiler på vejene, hvilket betyder, at mulighederne for at lade op kun bliver bedre.

Er der ladestandere langs den tyske autobahn?

Ja, der er mange forskellige slags ladestandere langs den tyske autobahn, deriblandt også mange lynladere. En god tommelfingerregel er, at du kun lader op til 80 %, da det tager lang tid at lade de sidste 20 % op til 100%.

Hvordan betaler jeg for opladning af elbil i Tyskland?

Du kan vælge at downloade apps og bestille brikker til de firmaer, der opererer i Tyskland. Det nemmeste er dog, at du bliver kunde hos Greenbow, da vi giver dig adgang til 300.000 ladestandere i hele Europa gennem vores app. Deriblandt mange af dem i Tyskland. Du kan se, hvor ladestanderne er i appen og bruger den også til at betale med. Dermed får du kun en regning for alle opladninger. Det gør din økonomi langt mere overskuelig.