Hvilket elselskab er billigst?

3 december, 2023

Elmarkedet ændrer sig hele tiden, og det er derfor svært at give et entydigt svar på, hvilket elselskab der er billigst. I Greenbow regner vi os selv for at være et af de billigste, hvis ikke det billigste. Vi tilbyder dig nemlig strøm til indkøbspris og har et meget lavt månedligt abonnement.

Strøm til indkøbspris betyder, at du køber strømmen til den pris, som vi køber den for på elbørsen. Vi lægger altså ikke et tillæg oveni for at sælge dig strømmen. Det er ikke muligt at få el billigere, medmindre du selv producerer det.

Hos de fleste elselskaber skal du betale abonnement. Hos de selskaber hvor du ikke skal, lægger de typisk et gebyr oveni elprisen. Det kan derfor godt være, at du ikke kommer til at betale abonnement, men du kommer så til at betale mere end indkøbsprisen per kWh. Hos Greenbow synes vi, at vores model gør det mest overskueligt for kunden at se, hvad de betaler for.

Læs mere: Hvad er en kWh?

Se ikke kun på pris og abonnement, når du vælger elselskab

Når du skal vælge elselskab, bør du dog ikke kun se på pris og abonnement. Der er også andre faktorer, der bør spille ind i forhold til dit valg. Hvis du gerne vil sikre dig, at du støtter vedvarende energi med dit strømforbrug, kan du hos de fleste elselskaber vælge det, der hedder Grøn Strøm. Det betyder, at elselskabet indkøber vedvarende energi svarende til den mængde strøm, du har brugt.

Læs mere: Hvad er grøn strøm?

Derudover bør du også se på, hvilken form for kundeservice de forskellige selskaber tilbyder. Der bør du vælge et selskab, som du kan komme i kontakt med på den måde, som du ønsker. Foretrækker du personlig betjening, kan du prøve at ringe til dem, inden du skifter for at finde ud af, hvordan oplevelsen med deres kundeservice er.

Endelig bør du også se på, hvad andre synes om selskabet. Spørg venner og familie, om de kender selskabet. Søg på nettet efter andres anmeldelser af selskabet og historier i medierne.

image

Husk, at din elregning består af en del fastlagte udgifter

Når du leder efter det billigste elselskab, kan det være nemt at have fokus udelukkende på el- og abonnementsprisen. Husk dog, at din elregning består af en række udgifter, der ikke kommer til at ændre sig, selvom du skifter selskab.

Det er først og fremmest udgifter til dit netselskab. Altså selskabet, der ejer kablerne i det område, hvor du bor. Du har ikke mulighed for at skifte netselskab, da hvert selskab administrerer bestemte områder.

Derudover bliver der også lagt en elafgift oveni din elpris. Den er dels fastlagt af EU, der har bestemt en minimumsafgift, dels af de danske politikere, der har valgt at forhøje den afgift, som danskerne betaler. Pointen med afgiften er at give et økonomisk incitament til at bruge mindre strøm.

Endelig skal du også være opmærksom på, at der er moms på el. Samlet set er det altså størstedelen af din elregning, som du ikke har mulighed for at ændre på.

Sørg for at gøre brug af dine muligheder for refusion, når du vil sænke elregningen

Er målet med at lede efter det billigste elselskab, at du gerne vil sænke din elregning, må du endelig ikke snyde dig selv for muligheden for at få refusion på elafgiften, hvis du er berettiget til den. Har du elbil, eller varmer du op med f.eks. elvarme, har du mulighed for at få refusion på elafgiften.

For elbilejere gælder, at de skal have et abonnement hos et firma som for eksempel Greenbow. Vi har mulighed for at fjernaflæse din ladeboks og se, hvor meget el du har brugt den pågældende måned til din lader. Derefter fratrækker vi refusionen på din næste regning.

Læs mere: Sådan får du refusion på elafgiften som elbilejer

Hvis du varmer din bolig op med elvarme, skal den være registreret i BBR som helårsbolig, sommerhus eller feriehus for, at du kan få refusion på elafgiften. Derudover er det et krav, at du bruger mere end 4.000 kWh til at varme op med.

FAQ

Hvordan finder jeg det billigste elselskab?

Sammenlign priserne på tværs af de forskellige selskaber for at finde frem til det billigste selskab. Hold øje med, hvad elprisen er hos dem, og hvor meget du skal betale i abonnement. Hos Greenbow betaler du indkøbsprisen for el og kun en meget lav afgift i abonnement.

Hvordan vælger jeg det bedste og billigste elselskab?

Udover at se på pris og abonnement, når du vil vælge det billigste elselskab, bør du også se på, om du har mulighed for at få grøn strøm, hvis det er en prioritet, hvordan deres kundeservice er, og hvad andre synes om dem.

Hvordan skifter jeg elselskab?

Det er meget nemt at skifte elselskab. Når du har fundet ud af, hvor du gerne vil være kunde, kontakter du det nye selskab og beder dem om at overflytte dig. Derefter står de for det hele. Det er gjort på den måde, så du ikke kommer til at have en periode, hvor du står helt uden strøm.